Alo!

Okrepio sam se za BORBU ZA SRBIJU

Šef države je tokom prve predsednič­ke posete u proteklih 20 godina na Svetoj gori prisustvov­ao Božićnoj liturgiji

- D. R. E. A.

Predsednik Aleksandar Vučić, poručio je na Božić, sa Svete gore, gde je boravio u poseti srpskom Manastiru Hilandar, da Srbiju čeka teška godina i mnogo iskušenja i da samo zajedno, ujedinjeni možemo da sačuvamo nacionalne interese, a Srbiju učinimo snažnijom i uspešnijom.

- Uzvišeno je bilo biti gost Manastira Hilandar i manastirsk­e bratije na Božić, najradosni­ji pravoslavn­i praznik. Mnogo toga sam naučio i mnogo toga video, ali, verujem, i dobio okrepljenj­e i posebnu snagu da se borimo za našu Srbiju - da Srbija bude uspešnija, još snažnija, da čuvamo naše nacionalne interese - kazao je on. Predsednik je istakao da se na Svetoj gori, u Hilandaru, sublimiraj­u nacionalno, državno i duhovno jedinstvo srpskog naroda, što nam je potrebno da u godini pred nama sačuvamo i izborimo se za zdravlje ljudi.

Vučić je zahvalio ocu Metodiju, igumanu Manastira Hilandar, i svim monasima na veličanstv­enom prijemu.

- Bogoslužen­je i Božićna liturgija su bili veličanstv­eni preneo je on svoje utiske i naglasio da će država da ubrza i obnovu manastira i da je pomogne na svaki mogući način.

- Verujem da već za dve godine neće biti kranova i da će sve biti završeno. Da ćemo moći svima da kažemo da, osim što je to najvažniji manastir za nas, da je to jedan od nekoliko najlepših i najmoćniji­h manastira u svetu poručio je predsednik Srbije.

Uz tradiciona­lni pozdrav „Hristos se rodi“, Vučić je čestitao Božić Srbima i svim građanima pravoslavn­e veroispove­sti.

- Siguran sam i verujem u snagu Srbije, u pobedu Srbije i

uveren sam da zajednički i ujedinjeni možemo mnogo više nego što smo do sada pokazivali. Živela Srbija, Hristos se rodi! - poručio je Vučić, koji je juče obišao sve radove na obnovi manastira, teško stradalog u velikom požaru u noći između 3. i 4. marta 2004.

Vučić je na Svetoj gori prisustvov­ao božićnoj službi, a zatim u 7.00 i Božićnoj liturgiji. Njegova poseta Manastiru Hilandar je prva zvanična predsednič­ka poseta tom srpskom manastiru u poslednje dve decenije.

Bogoslužen­je i Božićna liturgija su bili veličanstv­eni ALEKSANDAR VUČIĆ

Uzvišeno je bilo biti gost Manastira Hilandar i manastirsk­e bratije na Božić, najradosni­ji pravoslavn­i praznik ALEKSANDAR VUČIĆ

 ??  ??
 ??  ?? Velika zahvalnost ocu Metodiju
Velika zahvalnost ocu Metodiju
 ??  ?? Nadomak svetinje
Nadomak svetinje
 ??  ?? Badnje veče u veličanstv­enom Hilandaru
Badnje veče u veličanstv­enom Hilandaru

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia