Alo!

Zbog fudbala izgubio vid!

Tenor Andrea Bočeli otkrio da je „najvažnija sporedna stvar na svetu“njegova prva ljubav

- M. Š.

Andrea Bočeli je anđeoskim glasom zaveo svet, iako je malo poznato da je muzika u stvari njegova druga ljubav. Slavni italijansk­i tenor oduvek je najviše voleo fudbal. To se nije promenilo ni pošto je zbog te igre potpuno izgubio vid.

Bočeli je rođen kao slabovid, dijagnosti­kovan mu je glaukom, odnosno teško oštećenje očnog živca, ali je oslepeo u potpunosti kada je imao 12 godina. Na fudbalu sa drugovima bio je na golu kada ga je lopta snažno pogodila u oko, nakon čega je došlo do komplikaci­ja. Imao je povredu mozga i uprkos naporima lekara ostao je slep. Njegova majka Edi otkrila je da je Andrea nakon toga utehu pronašao u muzici.

Uprkos svemu, nije zaboravio svoju prvu ljubav.

- Fudbal sam zavoleo kao dečak, kada sam u internatu slušao kultnu radio emisiju „Sve o fudbalu iz minuta u minut“. To je velika strast svih Italijana i ona čini da nikada ne odrasteš. Pomaže mi da ostanem dete čak i u ovim godinama

- ispričao je nedavno

62-godišnji

Bočeli, jedan od najvećih tenora u istoriji.

Oduvek je bio vatreni navijač Intera.

- Pokušao sam tu ljubav da prenesem i na svoja dva sina, Amosa i Matea, koji sa velikom strašću prate fudbal, dok ćerka Virdžinija nije veliki fan, možda i zbog toga što ima samo osam godina. Iskreno, poslednjih godina mi navijači Intera smo mnogo propatili, iako u timu ima nekoliko sjajnih pojedinaca. Romelu Lukaku pre svih, jer igra srcem, ali tu su i Alesandro Bastoni, Stefan de Fraj i novajlija Ašraf Hakimi.

Bočeli je uporedio fudbal i muziku i istakao da im je zajedničko to što je uvek cilj oduševiti publiku.

- Dele strast, to je u oba slučaja igra, gde uvek moraš igrati maksimalno dobro, gde se mnogo toga dešava, gde ima mnogo emocija... - istakao je Bočeli, koji sa velikom pažnjom uvek prati i reprezenta­ciju Italije.

Muzici se okrenuo u 12. godini, kada je oslepeo. Veliki je navijač Intera, što je preneo i na svoje sinove. Insistirao je da 2016. godine peva na proslavi titule Lestera u Premijer ligi zbog zemljaka Ranijerija i na taj način mu izrazi divljenje što je dokazao da bajke postoje

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia