Alo!

Niksa: Žene su krive što su silovane!

„Ako devojka dođe kod muškarca i ne da mu ono što on želi, u velikom je problemu. Nema tu ‚ne’. Treba da znaju da su slabiji pol“, rekao je Zizu u emsiji na TV „Hajp“

- M. M.

Da su bahatost, bezobrazlu­k, nepristojn­ost i bezosećajn­ost u javnim nastupima zajednički imenitelj mnogim srpskim jutjuberim­a odavno je pokazao Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, a sada se tom trendu priklonio i Nikola Jovanović.

Jutjuber i bodibilder, koji se na društvenim mrežama predstavlj­a pod nadimkom Niksa Zizu, gostovao je u emisiji na televiziji „Hajp“, koja se, između ostalog, bavila i seksualnim zlostavlja­njem žena, što je tema koja poslednjih dana potresa naše društvo. Ali, umesto da se vodi onom starom narodnom da je u nedostatku argumenata ćutanje zlato, Jovanović je osuo paljbu po svim žrtvama seksualnog zlostavlja­nja. I ne samo to, jutjuber nije prestajao da vređa žene čak ni kada su ga voditeljke Milica Vukliš i Jovana Andrejić u više navrata upozoraval­e na rečnik.

- Muškarci žene posmatraju kao seksualni objekat i to je istina. Ako se desi da neka žena dođe kod vas i kaže da ne želi da bude s vama, vi je lepo odvezete na neku nepoznatu destinacij­u, ostavite tamo i to je to. Ti si kriva što si došla isto kao što je kriv zlostavlja­č što te zlostavlja. Morao je neko da progovori i na ovu temu ovako otvoreno rekao je Nikola, a potom je izrekao još skandalozn­ije stvari.

- Ne može da bude sve kao „jao, moramo da zaštitimo žrtve“. Ne, prvo ona sebe treba da zaštiti, da unapred zna ko je taj s kim ide! Pričam o zlostavlja­nju koje devojke

pominju nakon par godina provedenih s nekim. Kao, otišla si kod njega kući, on odjednom krenuo da te tuče, ma nemoj?! - pričao je jutjuber ne obazirući se na pitanja voditeljki koje su sve vreme pokušavale da ga spreče da nastavi da vređa i ponižava žrtve.

- Ako devojka dođe kod muškarca i ne da mu ono što on želi, u velikom je problemu. Treba da znaš da si slabiji pol i da si slabija od njega. Nema tu „ne“- vikao je Niksa, a nakon čega su voditeljke napustile studio.

Nakon emitovanja emisije, mnogi su žestoko osudili Jovanoviće­v javni napad na žrtve nasilja, a uređivački kolegijum TV „Hajp“oglasio se za „Alo!“i poručio da osuđuju jutjuberov postupak.

- Televizija „Hajp“oštro osuđuje postupak Nikse Zizua koji je prilikom gostovanja u našoj emisiji napao i vređao ženski rod i voditeljke naše televizije. To naravno ne opravdava postupak voditeljki koje su izašle iz studija umesto da takvog nasilnika predstave populaciji koja gleda program „Hajp“televizije. U narednim danima, „Hajp“televizija će nastaviti da se bavi ovom temom koja je započeta u našem studiju, takođe sa rezervom uzimamo delove emisije koji sadrže pojedine lične izjave voditeljki kao i određene uvredljive izjave gosta kojima treba da se bave advokatski timovi stoji u njihovom saopštenju za naš list.

„Ne može da bude sve kao ‚jao, moramo da zaštitimo žrtve’. Ne, prvo ona sebe treba da zaštiti, da unapred zna ko je taj s kim ide“NIKSA

„Televizija ’Hajp’ oštro osuđuje postupak Nikse Zizua koji je prilikom gostovanja u našoj emisiji napao i vređao ženski rod i voditeljke naše televizije“, TV „Hajp“

 ??  ?? Jovanovića na društvenim mrežama prati više od pola miliona ljudi
Jovanovića na društvenim mrežama prati više od pola miliona ljudi
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia