Alo!

Miru oklevetali kao Prokletu Jerinu!

„Ona je mnoge ljude dobro znala da proceni, ali je sve odluke donosio Slobodan. Ona je mogla da mu priča, ali je Sloba uvek radio onako kako on misli“

- D. R.

U srpskoj istoriji najbrutaln­ije je oklevetana Draga Mašin, zatim Prokleta Jerina i na kraju Mira Marković, poručio je u razgovoru za „Alo!“Dragoljub Kočović, potpredsed­nik udruženja „Sloboda“, komentariš­ući dešavanja oko hapšenja Slobodana Miloševića koja su prikazana u seriji „Porodica“.

On je istakao da zna dosta toga o spisku ljudi koji su izdali Slobodana Miloševića, bivšeg predsednik­a Srbije i SR Jugoslavij­e, i njegovu suprugu, ali je dodao da ne želi da priča o tome.

- Detalje ne znam i ono što znam ne bih hteo da pričam jer ja nisam završio razgovor sa profesorko­m na način koji smo bili dogovorili. Ona je to trebala i u knjizi da objavi - navodi Kočović.

- Bilo je izdaje unutar vladajućih partija i među vojskom, policijom i političkim strukturam­a. Miloševića je prodao i jedan deo naroda jer da su svi došli one večeri tamo oni nikad ne bi mogli da ga odvedu - kazao je on i istakao da je „narod naseo na priču i doveo je jednu grupu bandita na vlast 5. oktobra“.

- Ja sam zadnji koji se čuo sa Mirom Marković, ona je imala veliko poverenje u mene, ona je bila jedna divna žena, mogu oni da pričaju šta hoće. Ona je mnoge ljude dobro znala da proceni, ali je sve odluke donosio Slobodan. Ona je mogla da mu priča, ali je Sloba uvek radio onako kako on misli - kaže on i dodaje da je Milošević bio natprosečn­o pametan i da je znao kada šta treba da uradi.

- Nije dozvoljava­o strancima da ga prevare, jedini čovek koji ga je prevario bio je Miteran, kome je malo poverovao i taj ga je slagao - dodaje Kočović i naveo da je odvratno kako su

Mira Marković i Slobodan Milošević prikazani u seriji.

Predsednik udruženja „Sloboda“ističe i da nije mrzeo pokojnog premijera Zorana Đinđića.

- Meni je žao Zorana Đinđića, ja sam se lično znao sa njim. Iako sam bio protiv njega, ja tog čoveka nisam mrzeo, ja bih sutra branio njegovu decu i njegovu ženu. Sutra kada bi nešto trebalo. To je moj stav poručuje Kočović i ističe da ne želi da se meša u svađu Baneta Ivkovića i Ivice Dačića.

- Znam dosta o tome, ali neću da se mešam. Ja sam član glavnog odbora SPS-A i poštujem predsednik­a svoje partije koga dugo znam, smatram da je kao čovek dobar. Nažalost, politika među Srbima je tragična i puna mržnje, ja to ne prihvatam i to ne razumem i nikada se zbog politike nisam ni sa kim posvađao iako sam svoje stavove branio uvek - zaključuje on.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia