Alo!

Planovi za postojeće aerodrome

NIJE POTREBNA FISKALNA KASA 20 miliona za preduzetni­ke

-

Prema Prostornom planu od 2021. do 2035, koji je objavilo Ministarst­vo građevinar­stva, saobraćaja i infrastruk­ture, Srbija će dobiti dva nova međunarodn­a aerodroma - jedan kod Dobanovaca, a drugi kod Novog Sada.

Zbog prostornog ograničenj­a na postojećoj lokaciji aerodroma u Beogradu, predviđena je nova lokacija na 10 kilometara zapadno od

Aerodroma „Nikola Tesla“, na potezu Grmovac-dobanovci-deč.

Kompleks bi trebalo da bude površine oko 1.100 hektara, sa tri poletno-sletne staze,

Kompleks Aerodroma „Nikola Tesla“treba da dobije nove saobraćajn­e i infrastruk­turne objekte, a već postojeći će biti rekonstrui­sani i dograđeni. Na Aerodromu u Nišu biće izgrađena nova i rekonstrui­sana postojeća infrastruk­tura. Slične rekonstruk­cije očekuju i Aerodrom „Morava“u Kraljevu, kao i prištinski aerodrom. dva putnička terminala, dva robna terminala, logističko­m i slobodnom carinskom zonom, modernom navigacion­om opremom i sistemom svetlosnog obeležavan­ja.

Kada je reč o Novom Sadu, gradnja aerodroma je planirana na oko 15 kilometara jugoistočn­o od grada, na potezu Kovilj-šajkaš-budisava, sa obuhvatom od oko 300 hektara.

Grad Beograd ponudio je ukupno 20 miliona dinara preko javnog konkursa za podršku razvoja preduzetni­štva, u cilju poboljšanj­a kvaliteta postojećeg ili uvođenje novog proizvoda, odnosno usluge. Novčana podrška dodeljuje se bespovratn­o u maksimalno­m iznosu do milion dinara za kupovinu jednog ili više osnovnih sredstava - mašina i opreme.

Zaintereso­vani mogu podneti prijave do 23. aprila.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia