Alo!

Simović smršao i osedeo, stigao pod jakom pratnjom

„Likvidiram­o ’škaljarce’ jer smo ’kavčani’, a u slobodno vreme ubijamo ljude po dogovoru“, izjavio je jedan od navodnih saradnika Veljka Belivuka i Darka Eleza pred sudom u BIH

- EKIPA ALO!

jer smo ’kavčani’, a u slobodno vreme ubijamo ljude po dogovoru“- preneo je reči svedoka tužilac Čampara.

Ubrzo nakon njegovog obraćanja sudu, reč je dobio i Darko Elez, koji je tražio da bude premešten u Federalni deo Sarajeva jer se „plaši za svoju bezbednost“.

- To je interesant­an zahtev, budući da je pre saznanja o svedočenju svojih saradnika tvrdio „da mu je sve napakovano“- objasnio je naš sagovornik.

Kako je „Alo!“već pisao, članovi škaljarsko­g klana besni su zbog sumnje da iza ubistva njihovog člana Lazara Vukićevića (31) stoji ekipa Veljka Belivuka, zbog čega su, sumnja se, spremni na osvetu ukoliko se ta informacij­a pokaže kao tačna. Međutim, posle svedočenja Elezovih i Veljinih sledbenika pred sudom u BIH, rat „škaljaraca“i „kavčana“mogao bi još više da se razbukti.

- „Škaljarci“su još bešnji nakon saznanja da su svedoci u slučaju protiv Eleza na hladnokrva­n način govorili o ubistvima njihovih članova - tvrdi naš izvor blizak ovom klanu.

U sudnicu doveden u sivom, izlizanom zatvorskom odelu u pratnji policijski­h vozila sa uključenim sirenama i rotacijom! Nekadašnji pripadnik zemunskog klana Miloš Simović (40), koji je optužen da je 8. juna 2010. na jezeru Rakitje pored Zagreba pokušao da ubije Sretka Kalinića (47) zvanog Zver i Beli, juče je u sudnici Specijalno­g suda u Beogradu rekao da nema od čega da se brani.

Vidno smršao i osedeo, Simović je ustao sa optuženičk­e klupe i tražio objašnjenj­e čim je čuo da Kalinić nije doveden iz „Zabele“, jer nije hteo da prisustvuj­e suđenju bez svog advokata Slavka Petrića, koji je trenutno u kovid bolnici u Sremskoj Kamenici.

- Da li je neophodno da on ima advokata? Sudija, ja se izvinjavam, ali ovo može i nadalje da se odlaže, ako njegov advokat bude bolestan... - rekao je Simović, posle čega mu je sudija objasnio da on može da se brani onako kako misli da je za njega najbolje, da može da postavlja pitanja, ali da je dužan da pažljivo prati pretres i upitao ga da li hoće da iznese odbranu.

- Nisam kriv i neću da iznosim odbranu. Na tužilaštvu i Kaliniću je da dokazuju moju krivicu. Nemam od čega da se

 ?? FOTOGRAFIJ­E: MARKO METLAŠ, ALO! ??
FOTOGRAFIJ­E: MARKO METLAŠ, ALO!
 ??  ?? Dileta Leote
Dileta Leote

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia