Alo!

Đokoviae: Tim dolazi na Serbia open

- S. R.

Beograd sa nestrpljen­jem očekuje teniski turnir Serbia open, koji će se održati od 19. do 25. aprila. Direktor turnira Đorđe Đoković izjavio je da su pripreme u završnoj fazi, a najavio je i da će u našoj prestonici gostovati velika imena, uključujuć­i i Dominika Tima čiji se nastup dovodio u pitanje.

- Imamo velika imena, velike šampione, grend slem šampione. Ponosni smo što će Novak igrati, kao i Dominik Tim, imamo i Matea Beretinija, Aslana Karaceva, Gaela Monfisa, Krajinović­a, Lajovića, Đerea... Ponosni smo na to, imamo veliki broj velikih igrača, mnogi otkazuju turnire, a mi smo ponosni što ćemo ugostiti ovakva imena - rekao je Đoković, koji je ponovio da će se za svaki as donirati novac u humanitarn­e svrhe.

On je istakao da se nada da će turnir iz serije 250 prerasti u ATP serije 500.

- Ovo je sada do nas, ako ćemo se pokazati kao dobri organizato­ri, uz poštovanje svih mera ATP-A, nama je čast što smo i za vreme pandemije mogli da organizuje­mo ovakvo takmičenje. Turnir se još nije odigrao, mi imamo ambicije da prerastemo u 500, na nama je da sve odradimo na najvećem nivou, ako napravimo grešku, taj prelaz se neće dogoditi.

Kada je reč o ženskom turniru, Đoković kaže da još nije poznat tačan spisak učesnica, jer će se igrati u nedelji kvalifikac­ija za Rolan Garos, ali je napomenuo da bi voleo da dve najveće srpske teniserke budu promoterke.

- Voleo bih da za ambasadork­e turnira imamo naše dve velike šampionke - Jelenu Janković i Anu Ivanović. Još nisam stupio u kontakt s njima, ali to je moja želja - istakao je Đorđe Đoković.

Voleo bih da za ambasadork­e turnira imamo Jelenu Janković i Anu Ivanović

 ??  ?? Đorđe Đoković
Đorđe Đoković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia