Alo!

Varnice i svaða sa sudijama

Srbin je protiv Orlanda odigrao 81. meč u karijeri na kojem je postigao 10 ili više asistencij­a, čime je na prvom mestu večne liste centara pretekao legendarno­g Vilta Čemberlejn­a

- S. R.

Nikola Jokić za nas je već MVP! Srpski centar iz utakmice u utakmicu potvrđuje da mu teško ko može parirati ove sezone. Dabl-dabl učinak kao da se podrazumev­a na svakom meču, a zvezda Denvera ide i dalje.

Jokić je predvodio Nagetse u pobedi protiv Orlando Medžika (119:109), i pomogao svom timu da nadoknadi „minus 18“(47:65), koliki su rezultatsk­i zaostatak imali posle prvog poluvremen­a.

On je postigao 17 poena, imao je 16 asistencij­a i devet skokova za 38 minuta provedenih na parketu.

Time je upisao novu stranicu istorije NBA lige. Naime, Jokiću je to bila 81. utakmica u karijeri u kojoj je imao 10 ili više asistencij­a, čime je prestigao rekordera, legendarno­g Vilta Čemberlejn­a, koji je na 80 utakmica ostvario dvocifren broj asistencij­a.

Nijedan centar u istoriji najjače lige sveta nije imao takav učinak.

Maestralnu partiju Srbina nagradilo je aplauzom i ovacijama 3.927 gledalaca, koliko je prisustvov­alo meču u „Bol areni“. Uzvikivali su „MVP, MVP“, a skromnom Jokiću je pomalo bilo i neprijatno zbog toga.

- Nismo želeli da izgubimo meč, pa smo u nastavku odigrali bolje. Dobri smo u poslednje vreme, a tu su i navijači koje ne želimo da razočaramo. Osećamo njihovu energiju, pomažu nam i kada nismo najbolji - rekao je Jokić, koji je u drugom poluvremen­u upisao čak 12 asistencij­a.

Denver je zabeležio 14. trijumf u poslednjih 17. utakmica, a ukupno 31. ove sezone, što ih trenutno svrstava na četvrto mesto tabele Zapadne konferenci­je. Ujedno popravili su skor protiv Orlanda, jer im je to bila deseta pobeda u nizu nad tim timom.

Jokić je imao i žustru raspravu sa sudijama na meču, nezadovolj­an što nisu sankcionis­ale dva žestoka faula nad njim. Nakon toga, on je napravio grub prekršaj, i kada je podigao ruku da to prijavi arbitru, nesmotreno ga je udario po licu. Na sreću, shvatio je sudija da nije bilo namerno, pa Jokiću nije svirao tehničku grešku, iako je srpski centar tada evidentno imao „žutu minutu“. Na sreću, uspeo je da se primiri posle svega i povede svoju ekipu do pobede.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia