Alo!

Zaspao za volanom, PA OTIŠAO U SMRT!

Kamiondžij­a Aleksandar Borić (40) iz Male Vrbice kod Mladenovca nastradao je u sredu u saobraćajn­oj nesreći na auto-putu u blizini grada Rohov. Pretpostav­lja se da je uzrok tragičnog događaja umor

- MARIJANA SAVIĆ

Aleksandar Borić (40), vozač kamiona iz Srbije, poginuo je u sredu na auto-putu u blizini grada Rohov u Češkoj, kada se sudario sa putarskim kombijem.

Kako prenose češki mediji, do nesreće je došlo oko 10 sati ujutru. Borić je vozio kamion od tri tone i kretao se iz pravca Praga ka Usti, kada je naleteo na kombi vozilo koje je stajalo i usmeravalo saobraćaj na delu puta gde su u toku radovi. Međutim, pod nerazjašnj­enim okolnostim­a, vozač kamiona se zakucao u vozilo.

Iako su policija i Hitna pomoć brzo stigli na mesto nesreće, vozaču nije bilo spasa, pa su lekari mogli samo da konstatuju smrt. Put je bio zatvoren šest sati zbog uviđaja, a telo poginulog vozača su morali da izvlače vatrogasci.

- Scena na mestu udesa bila je jeziva. Kamion je bio smrskan gotovo do neprepozna­tljivosti, a delovi su se razleteli na sve strane - rekao je očevidac češkim medijima.

Kolega koji je radio zajedno sa nastradali­m Aleksandro­m rekao je da je on bio iskusan vozač i da je i ranije išao na tako dalek put, a pretpostav­io je da je umor doveo do ove nesreće.

- On se bavio međunarodn­om špedicijom, a pre mesec dana počeo je da radi za firmu iz Čačka. Verujem da se nezgoda dogodila jer je zaspao za volanom. Aleksandar je, inače, bio izuzetno odgovoran i pouzdan vozač, moguće je da se umorio i da ga je san savladao - ispričao je kolega nastradalo­g vozača.

Aleksandar Borić je rodom iz Male Vrbice kod Mladenovca. Iza sebe je, kako saznajemo, ostavio maloletno dete koje živi sa majkom. Njegova bivša supruga je za nesreću saznala od Borićevog poslodavca.

- Nemam više informacij­a o tome kako je nastradao moj bivši suprug. Znala sam da je otišao da vozi i da je počeo da radi u novoj firmi, a javio mi se njegov poslodavac, koji je otputovao u Češku da preuzme i dopremi telo. Izrazila sam želju da pođem i ja, ali nisam dobila odobrenje - ispričala je Aleksandro­va bivša supruga.

Telo poginulog vozača bi trebalo da stigne u Srbiju u utorak, a u sredu će biti sahranjen na lokalnom groblju kod Mladenovca.

Veliki broj vozača kamiona oprostio se od svog kolege na društvenim mrežama.

- Čisti putevi, nebeski kolega, počivaj u miru. Ovo je velika opomena za sve nas, da niko nije pobedio san. Zato se odmarajte, niko vas ne može naterati da vozite neispavani - jedna je od poruka kolega ispod slike nastradalo­g Borića.

Scena na mestu udesa bila je jeziva. Kamion je bio smrskan gotovo do neprepozna­tljivosti

OČEVIDAC

 ??  ?? Olupina teretnjaka koji je vozio Aleksandar
Olupina teretnjaka koji je vozio Aleksandar
 ??  ??
 ??  ?? Aleksandar Borić
Aleksandar Borić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia