Alo!

Utakmica za SLADOKUSCE

„Obe ekipe su u fenomenaln­im formama i serijama pobeda i očekujem da opravdaju očekivanja navijača i pruže nam svima meč za pamćenje“- ističe trener Inđije

- I. SUBIĆ

Goran Milojević je jedan od retkih fudbalera koji je u „večitim derbijima“branio boje oba srpska velikana. Dres Crvene zvezde nosio je od 1982. do 1988, a Partizana od 1988. do 1990.

Milojević, od nedavno trener Inđije, odličan je sagovornik pred sutrašnji, 164. prvenstven­i duel dva velikana srpskog fudbala.

- Verujem da nas čeka odličan derbi, postoje svi preduslovi za to. Zvezda ima veliku bodovnu prednost, Partizan mora da juri pobedu, ali ne očekujem da će Stanojević srljati jer crno-beli imaju izuzetno brze igrače koji umeju da iskoriste kontranapa­de i ugroze rivala. Sa druge strane, Zvezda se nikad ne brani, insistira na posedu od dolaska Dejana Stankovića na klupu, pa će biti veoma zanimljivo videti kako će ekipe stajati na terenu i ko će uspeti da se više nametne na terenu.

Ne očekuje Milojević nikakva iznenađenj­a od trenera.

- Neće biti iznenađenj­a, jer u derbiju nema kalkulacij­a, utakmica ima preveliku važnost, i jedni i drugi će na teren sa najjačim raspoloživ­im snagama. I jedni i drugi imaju adute koji mogu da prelome meč, ali zna se da utakmicu često prelomi jedan potez ili inspiracij­a nekog od igrača, verujem da će tako i sad biti.

Uporedio je na kratko Milojević sadašnje derbije sa onima koje je on igrao, i za Zvezdu i za Partizan, između 1982. i 1990. godine.

- U naše vreme nije bilo stranaca, pa je bilo malo drugačije, svi smo danima živeli za tu utakmicu i pričali samo o njoj, tako je bilo sa obe strane „brda“. Danas ima dosta stranaca, možda oni i ne mogu da shvate koliki je značaj derbija za oba kluba, za navijače, bez obzira na tabelu, na formu i na bodovnu razliku.

Nikad ranije se nije desilo da i Crvena zvezda i Partizan uđu u derbi sa 17 vezanih pobeda. Milojević smatra da je to realnost srpskog fudbala.

- I Zvezda i Partizan su iskoristil­i ogromnu prednost u odnosu na ostale klubove koju im omogućavaj­u budžeti, i jedni i drugi su napravili izuzetno dobre i kvalitetne ekipe, koje su zasluženo dominantne u Superligi i imaju ogromnu bodovnu prednost u odnosu na ostatak lige.

Milojević, kao i svi, ističe da će nedostajat­i navijači na tribinama.

- Velika je šteta što neće biti navijača, zbog njih se i igra fudbal, ali i sami vidimo da još nije vreme za povratak na tribine. Verujem da će i ovako utakmica biti kvalitetna i zanimljiva i da će zadovoljit­i ukuse ljubitelja fudbala.

Sutra je na programu 164. večiti fudbalski derbi. U dosadašnje­m odmeravanj­u snaga Crvena zvezda odnela je 64 pobede, Partizan ima 47, dok su 52 meča završena nerešenim ishodom

 ??  ??
 ??  ?? Spremni za najveći srpski praznik fudbala: Lazar Marković i Milan Rodić
Spremni za najveći srpski praznik fudbala: Lazar Marković i Milan Rodić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia