Alo!

Vulin: Policija će skloniti kriminalce sa ulice, na udaru narko-dileri

-

Aleksandar Vulin, ministar unutrašnji­h poslova, izjavio je juče da je policijska akcija „Gnev“trajnog karaktera i da je njen zadatak da svima onima koji su bezbednosn­o interesant­ni jasno poruči da na teritoriji naše zemlje ne mogu da se bave kriminalom i da će biti uhapšeni.

- Postoji spisak bezbednosn­o interesant­nih osoba, koje se nalaze u svakoj opštini i zadatak policije je da ih sankcioniš­e. Padaće zbog utaje poreze, nelegalne gradnje, ilegalnog posedovanj­a oružja, dilovanja droge, jedino je važno da se ti ljudi, u skladu sa zakonom, sklone sa ulice - kazao je on na TV „Hepi“.

On je, kako je preneo MUP, precizirao da se akcija vodi protiv dilera droge i da policija ima nultu tolerancij­u na narkotike i ulični kriminal. Kako je istakao, država neće dozvoliti da se ponovi grupa Veljka Belivuka i naglasio je da je merilo uspeha države u borbi protiv organizova­nog kriminala da svaka sledeća grupa bude manje opasna, lošije organizova­na i da kraće traje.

Upitan da prokomenta­riše izjavu predsednik­a Aleksandra Vučića da i čelni ljudi SNS-A neće biti zaštićeni od zakona, Vulin je naglasio da sa Vučićem nema nagodbi, već isključivo važi poštovanje zakona.

 ?? FOTO: OGNJEN RADOŠEVIĆ ??
FOTO: OGNJEN RADOŠEVIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia