Alo!

Cilj: Rehabilita­cija pruge Beograd-bar

-

Naš strateški pravac je da rehabilitu­jemo prugu od Beograda do Bara, rekao je Tomislav Momirović, ministar građevinar­stva, saobraćaja i infrastruk­ture, posle sastanka sa crnogorski­m kolegom Ratkom Mitrovićem.

Podsetio je da se u Srbiji trenutno radi na 12 auto-puteva, a da je plan da se građevinsk­i krene u investiran­je osam auto-puteva do kraja godine. Preneo je da je na sastanku bilo reči i o brzoj pruzi Beograd Novi Sad, Novi Sad - Subotica, ali i napomenuo da je naš strateški pravac rehabilita­cija pruge od Beograda do Bara.

- Već smo uradili prve korake u tom smeru, pruga od Beograda do Valjeva je rekonstrui­sana kompletno. U narednom periodu ćemo rekonstrui­sati deo od Valjeva do Vrbnice - rekao je Momirović.

Naveo je da je, kroz inicijativ­u predsednik­a Aleksandra Vučića, strateški interes Srbije mini Šengen, integracij­a, povezivanj­e i ekonomski rast celog regiona.

- U tom smeru smo spremni da pružimo, a ujedno i primimo, svu moguću pomoć vezano za investicij­e u infrastruk­turne projekte i sve vrste investicij­a koje pokriva naše ministarst­vo. Uveren sam da ćemo u narednom periodu sarađivati još bolje - naglasio je on.

 ?? FOTO: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ ?? Tomislav Momirović
FOTO: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ Tomislav Momirović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia