Alo!

Tajkun pljačka PENZIONERE!

Poskupljen­je usluga SBB-A usmereno na tehnološki manje vične i siromašne

-

Ovo je ucena koju je svojim korisnicim­a spremio operater SBB i koja stupa na snagu 1. maja. A ko ne zna šta je „e-račun“, kako se koristi, ko prosto ne želi da ostavlja svoj novac i lične finansijsk­e podatke u digitalnom formatu, ima da kompaniji bahatog tajkuna Dragana Šolaka ubuduće plaća 100 dinara više.

Bezobrazlu­k, čiji je cilj dalje Šolakovo bogaćenje, ovog puta na račun srpskih penzionera i ostalih manje vičnih digitalnim tehnologij­ama, a to su po pravilu ujedno siromašnij­i građani.

U saopštenju SBB-A, koji je deo međunarodn­e hobotnice zvane „Junajted grupa“sa sedištem u L u ksemburgu, na čijem je čelu milijarder Šolak, poručuje se da zapravo samo žele da zaštite životnu sredinu i da pojednosta­ve svoje usluge?!

Ali cinizam se tu ne završava. Kao obrazložen­je šta su sve dobro uradili za svoje korisnike u prethodnih godinu dana navode „EON personaliz­aciju“, „EON Kids“, zatim aplikaciju za upravljanj­e kućnim internetom, „Shoppster Smart Connect“i „GIGA gradove“. Kome je jasno šta im sve ovo znači, a da ne živi od plate iz Šolakovog džepa, svaka mu čast!

Najmanje je jasno šta sve ovo znači upravo srpskim penzioneri­ma i ostalima koji imaju daleko pametnija posla u životu, poput toga da rade i zarade i prehrane svoju decu, nego da odgonetaju i koriste nove Šolakove izmišljoti­ne!

Naravno da elektronsk­i računi imaju svoje prednosti, ali to se pre svega odnosi na mlađu i tehnološki napredniju populaciju. Zato, na primer, operater „Supernova“u vlasništvu naše državne kompanije „Telekom Srbija“nudi onlajn plaćanje svojih usluga, ali isključivo dobrovoljn­o, bez razlike u ceni paketa, nikako po principu ucene i prinude.

E-račun kod „Supernove“bez razlike u ceni paketa, bez ucene i reketa

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia