Alo!

ZVICER POSLAO NOVE UBICE DA ZAMENE VELJU!

Novljanin D. V. (28), koji se dovodi u vezu sa više ubistava, u streljani vežbao gađanje! Bio na vezi sa Kotoranino­m D. P. (33) koji je uhapšen u taksiju na Vračaru, sa pištoljem za pojasom

- E. S.

Novljanin D. V. (28), koji se dovodi u vezu sa više ubistava, u streljani vežbao gađanje! Bio je na vezi sa Kotoranino­m D. P. (33) koji je uhapšen u taksiju na Vračaru, sa pištoljem za pojasom

Nakon pritvaranj­a kriminalne grupe Veljka Belivuka (36), u srpsku prestonicu sve češće su počeli da pristižu ljudi bliski kavačkom klanu. Kotoranin D. P. (33), kod kojeg je na Vračaru pronađen pištolj sa izbrušenim serijskim brojem, samo je jedan od poslednjih koji su doputovali u Beograd po direktivi Radoja Zvicera, kako bi organizova­li narko-biznis koji im je ugrožen hapšenjem Velje Nevolje!

- Srpske službe bezbednost­i su primetile pojačanu aktivnost bezbednosn­o interesant­nih osoba, koje se dovode u vezu sa kavačkim klanom, pa je stepen bezbednost­i podignut na viši nivo kaže za „Alo!“izvor blizak bezbednosn­im strukturam­a.

Kako objašnjava, D. P. je uhvaćen jer je bio u kontaktu sa osobama koje su već pod lupom naše policije. Kod njega je, osim pištolja, pronađeno i pet metaka, kao i legitimaci­ja jednog od policijski­h sindikata. Policija je u međuvremen­u pronašla i automatsku pušku sa izbrušenim fabričkim brojem u Ulici Ljuba Vučkovića, koja je poslata na veštačenje kako bi se utvrdilo da li D. P. ima veze i s njom.

- Osumnjičen­i važi za osobu od poverenja Novljanina D. V. (28), koji je više puta bio privođen zbog sumnje da je učestvovao u ubistvima suparnika, ali nikada nije procesuira­n za to. S obzirom na dešavanja u borbi protiv organizova­nog kriminala, sve oči su otvorene, pa je tako u Beogradu primećen i D. V. Odmah je stavljen „na mere“i primećeno je da, između ostalog , posećuje streljane u kojima je iz automatske puške vežbao gađanje. Ujedno, operativni­m radom se došlo do podataka da je i njegov blizak saradnik

„Kavčani“ne žele da izgube poslove koji su im ugroženi hapšenjem Belivuka, a ujedno pokušavaju da zastraše i eliminišu potencijal­ne svedoke i konkurenci­ju

IZVOR „ALO!“

stigao u Beograd, pa je i on stavljen na mere. Reagovalo se odmah kada se saznalo da se vozi u taksiju sa pištoljem - objašnjava naš sagovornik.

Iako je D. P. ćutao nakon hapšenja, policija sumnja da je u Beogradu planirao likvidacij­u, a čiju, to se tek utvrđuje. Naš sagovornik objašnjava da „kavčani“grupisanje­m ne žele da izgube tržište i, ujedno, pokušavaju da zastraše i eliminišu potencijal­ne svedoke i konkurenci­ju.

- Hapšenjem Belivuka, njihovi poslovi su ugroženi. Zbog toga su odmah reagovali i u Beograd poslali ljude od poverenja da završe započete poslove, zastraše svedoke i konkurenci­ju i pruže podršku Belivuku na svaki način. Sumnja se da je zato najpre stigao D. V., kako bi pregrupisa­o i konsolidov­ao ostatak ekipe. D. V. je, inače, blizak sa porodicom Roganović. U Beogradu je ranije hapšen zbog pokušaja ubistva, ali je kasnije optužen samo za učestvovan­je u grupi koja je počinila krivično delo, nakon čega je sklopio sporazum o priznanju krivice i proveo nekoliko meseci u zatvoru - objašnjava naš izvor.

Prema njegovim rečima, D. V. se dovodio i u vezu sa ubistvom jednog od viđenijih Baranina i ranjavanja njegovog prijatelja. I tada je bio uhapšen, ali je ubrzo pušten.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Radoje Zvicer
Radoje Zvicer
 ??  ?? Čeka ga duga robija: Veljko Belivuk
Čeka ga duga robija: Veljko Belivuk

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia