Alo!

Lopov ukrao starici poslednjih 2.000 dinara

- M. S.

Niška policija uhapsila je R. D. (54) iz Prokuplja jer je 30. marta provalio u kuću Živke Petrović (93) u naselju Durlan i ukrao joj ušteđevinu od 2.000 dinara.

Lopov je ušao u kuću i ispod jastuka našao poslednji novac koji je starica sačuvala da bi kupila hranu. On je uhapšen zahvaljuju­ći snimku sa nadzornih kamera prvih komšija, koji su pozvali policiju kada su shvatili da je starica pokradena.

Živka je ispričala za medije da je tog jutra bila ispred kuće kad je videla nepoznatog muškarca u dvorištu, koji joj se obratio, pa je ubrzo pobegao.

- Videla sam otvorena vrata od sobe, a prekrivač na krevetu podignut. Uzela sam kutijicu ispod jastuka u kojoj sam imala 2.020 dinara, kad ono, prazna - rekla je uznemirena žena.

Živka je nakon 22 godine rada u „Elektronsk­oj industriji“ostala sa oštećenim vidom i sluhom, a sada živi sama i trudi se da uštedi kako bi kupila ono što joj je neophodno. - Muž mi je umro, ćerka poginula, pa me obilazi zet. Volim da imam svoj novac, da ne tražim ni od koga. Mnogo sam se potresla, kakav je to čovek kad je mogao mene da opljačka - ispričala je starica.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia