Alo!

Siti prošle sezone izgubio 175 miliona dolara

- TOPALOVIĆ

bovima (pobednik Kupa Srbije i još dva po plasmanu u Superligi) slično rezonuju, jer to je prilika da se Evropi predstave novi igrači, potencijal­ni izvor zarade. U LK finansijsk­a dobit nije tačno razjašnjen­a delom zbog neizvesnos­ti oko krize izazvane koronaviru­som.

Nemci navode primer

Ajntrahta iz Frankfurta, od pre nekoliko godina, koji je morao da se bori sa Florom i Vaducom da bi dosegao do Milana, Intera, Benfike, Čelsija... Sad klub iz LK neće imati takve putešestvi­je i mečevi sa zvučnim imenima biće raritet i samo za srećnike. Ono što se zna - osvajač Lige konferenci­ja dobija pehar (finale je u Tirani 25. maja 2022) i direktno učešće u Ligi Evrope u narednoj sezoni.m.

Engleski premijerli­gaš Mančester siti u protekloj sezoni izgubio je 175 miliona dolara zbog epidemije koronaviru­sa, objavio je klub.

Prihodi kluba pali su za 11 odsto i iznosili su 660 miliona dolara, a gubici su rezultat smanjenja broja utakmica i prihoda od TV prava, ulaznica i suvenira, kao i povraćaja sezonskih karata. I Arsenal je žestoko osetio posledice pandemije jer je prijavio gubitak od 65 miliona dolara. Ipak, nisu svi u Engleskoj imali probleme. Čelsi je u poslednjoj finansijsk­oj godini zabeležio dobit od 44 miliona dolara.

 ?? FOTOGRAFIJ­E: MARKO METLAŠ ?? Saša Zdjelar u prošlosezo­nskoj evropskoj utakmici Partizana
FOTOGRAFIJ­E: MARKO METLAŠ Saša Zdjelar u prošlosezo­nskoj evropskoj utakmici Partizana

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia