Alo!

Odigrana tri večita derbija

-

Rikako Ike, 20-godišnja Japanka, svetski je hit. Ova plivačica je na nacionalno­m šampionatu izborila plasman na Olimpijske igre u Tokiju u disciplini štafeta 4x100 metara mešovito (ona pliva leptir stilom) i ništa tu ne bi bilo neobično da joj ne tako davno nije dijagnosti­kovana leukemija.

Tokom tronedeljn­og kampa

Na današnji dan odigrana su tri fudbalska večita derbija, od 164, koliko puta su se do sada međusobno sastali Partizan i Crvena zvezda. Po jednu pobedu odneli su crno-beli i crveno-beli, dok je jedan duel završen nerešeno. Remi je bio na meču odigranom 8. aprila 1962. - 1:1, u 30. derbiju.

Na isti dan igrao se i 110. večiti derbi, 36 godina kasnije. Crvena zvezda je nadigrala Partizan sa 4:0, a golove su postigli Dejan Stanković (dva), Perica Ognjenović i Jovan Gojković.

Treći duel najljućih protivnika na današnji dan odigran je 2009. Partizan je tada odneo pobedu rezultatom 2:0. Na tom 136. večitom derbiju u strelce su se upisali Lamine Dijara i Nikola Vujović. u Australiji, početkom 2019, Ike je osetila slabost, te se hitno vratila u svoju zemlju radi pregleda koji su pokazali da boluje od opake bolesti. Dve godine kasnije leukemija je prošlost za plivačicu rođenu u gradu-domaćinu predstojeć­ih letnjih Igara.

- Nikad u životu nisam gubila samopouzda­nje, verovala sam u ovaj trenutak - rekla je Ike, ne skrivajući suze.

 ??  ?? Japanska heroina: Rikako Ike
Japanska heroina: Rikako Ike
 ??  ?? Lamin Dijara
Lamin Dijara
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia