Alo!

Noleta srpski inat tera ka uspehu

-

Nakon Nenada Zimonjića, srpski tenis dugo nije imao igrača koji bi mogao da se pohvali titulom u konkurenci­ji parova. Momak koji bi vrlo lako mogao to da promeni i krene stopama nekadašnje­g selektora Srbije je Nikola Ćaćić (30), trenutno naš najbolji dubl igrač.

Nedavno je u tandemu sa Tomislavom Brkićem iz BIH, osvojio turnir u Buenos Ajresu. To je srpskom asu bio treći pehar u dublu, a osvajao ih je još i sa Hrvatom Matom Pavićem i Srbinom Dušanom Lajovićem. Čini se da mu jugosloven­ska veza prilično odgovara.

Trenutno je 1370. na ATP listi u singlu i 52. u dublu, a u razgovoru za „Alo!“otkrio je kakvi su utisci nakon titule u Argentini.

- Mislim da je jako dobro što smo Tomislav Brkić i ja osvojili dva od tri turnira na kojima smo nastupali u paru. To nam je definitivn­o podstrek za neka naredna takmičenja na kojima ćemo igrati zajedno.

Titula u Argentini ti je treća u karijeri u dublu, koja ti je najdraža?

- Svaka mi je draga, naravno, ali bih izdvojio onu prvu koju sam osvojio sa Ducijem u Čenduu u Kini. Upali smo na turnir kao poslednji, bili smo potpuni autsajderi. Pored toga dosta znači kada ovakav uspeh ostvarite u tandemu

sa najboljim drugom.

Da li planiraš da se „skrasiš“ili ćeš nastaviti da rotiraš partnere?

- Trenutno mi je plan da se skrasim po pitanju partnera. Mnogo je tu kalkulacij­a, kada jedan od nas može, drugi ima obaveze i slično. Dogovorio

sam se sa Brkićem da zajedno igramo do kraja sezone na šljaci i nadam se da će to biti uspešno.

- Upravo tako. Turnir u Beogradu koji je organizova­o Janko Tipsarević bila je prilika zlata vredna da se odigra neki takmičarsk­i u vreme korone. Sada kada se sve stabilizov­alo, definitivn­o mogu reći da sam se opredelio isključivo za dubl. - Đoković je neko ko dolazi iz „male“zemlje, a tako je uspešan. Mnogima ne odgovara to što je jedan Srbin na vrhu. Ipak, mislim da Novaka baš to hrani, ima u sebi onaj pravi srpski inat. Želi da dokaže svima da je najbolji i mislim da je na dobrom putu da to ostane i zapisano u istoriji. - Igranje sa Novakom je sjajno iskustvo za mene. Prošle godine kada smo osvojili ATP kup prvi put sam bio deo reprezenta­cije, ali nisam igrao. Ove godine sam debitovao zajedno sa Noletom protiv Nemačke, ali smo nažalost izgubili. Svakako da će mi značiti igranje sa najboljim na svetu, kako na privatnom, tako i na profesiona­lnom nivou. Kada god treniramo, Novak je tu da mi uputi neki savet. A ja bih imao njemu da dam neki kada je u pitanju dubl.

„Igranje sa Novakom je sjajno iskustvo, uvek je tu da mi da neki savet“

- Veliko prijateljs­tvo vlada u reprezenta­ciji. Mislim da je za to najzaslužn­ija činjenica da nema sujete, svi želimo dobro jedni drugima, podržavamo se međusobno, dajemo maksimum. Svako ima podršku od saigrača, i mislim da ta sloga doprinosi uspehu.

 ??  ?? Fokus na igru parova: Nikola Ćaćić
Fokus na igru parova: Nikola Ćaćić
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia