Alo!

Hoce da vladaju, a zajedno nemaju ni pet posto!

Nekadašnji predsednik najavio da bi mogao da uđe u trku za mesto šefa države, opoziciona­ri skočili kao opareni

- EKIPA ALO!

Koliko beznađe vlada u taboru opozicije pokazuje i to što se kao nova nada za predstojeć­e predsednič­ke izbore pominje niko drugi do Boris Tadić, nekadašnji predsednik Srbije i lider SDS-A, koji se po sistemu „ja sam najbolji“ponudio da se ponovo kandiduje na izborima za šefa države.

Pokušaju Tadića da se vrati iz nekog drugog filma, u koji je otišao nakon debakla na izborima, usprotivil­i su se i Dragan Đilas, lider SSP-A, i Boško Obradović, predsednik Dveri.

- Na rečenicu da je spreman da se kandiduje ako nema boljih, moj odgovor je – ima boljih - poručio je juče Đilas i na taj način ponizio svog političkog oca.

I Obradović je na Tadićevu najavu da je spreman da uđe u predsednič­ku trku reagovao ko oparen, te je poručio da pripadnici bivšeg režima, među kojima su lideri

SSP-A Dragan

Đilas, Narodne stranke

Vuk Jeremić i SDS-A žele da drže građane kao taoce.

- Bivši režim bi da nas sve drži kao taoce i nastavi da nas vrti u začaranom krugu - napisao je Obradović na Tviteru i dodao da je uveren da bi povratak Tadića značio povratak bivšeg režima koji je bio korumpiran, a koji niko ne želi.

- Bio sam u pravu kad sa rekao da bi Boris Tadić trebalo da se povuče iz politike - istakao je lider Dveri juče za medije i dodao:

- Predsednič­ka kandidatur­a Borisa Tadića je simbol povratka na bivši režim koji, duboko sam uveren, niko ne želi kao i aktuelnu vlast. Mi smo još u septembru prošle godine pokrenuli inicijativ­u, ne samo za promenu sadašnje vlasti, već i korumpiran­og političkog sistema koji ovde važi već tri decenije, a čiji je jedan od simbola nesumnjivo i Boris Tadić.

Zato je važno da opozicija izađe iz uloge taoca bivšeg režima

- naglašava on i ističe da ni pod kojim uslovima ne bi mo

gao da stane iza kandidatur­e Borisa Tadića. On napominje da je mnogo važno da opozicija ima zajedničko­g kandidata prihvatlji­vog za sve. - U suprotnom slučaju mi ćemo se opredeliti da li ćemo imati svog kandidata - zaključio je on. Doduše, Boškovi stavovi o Tadićevoj kandidatur­i naišli su na podršku jednog dela javnosti, ali su mu građani na Tviteru poručili i da se ne zanosi previše jer nije ni on taj koji treba da se kandiduje, te da nisu zaboravili da je do juče bio u koaliciji sa istim tim Đilasom i Jeremićem za koje sad tvrdi da su nas utamničili.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTOGRAFIJ­E: DEJAN BRIZA, TANJUG ??
FOTOGRAFIJ­E: DEJAN BRIZA, TANJUG

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia