Alo!

Mina: Krajinovia­e me je vreðao i udarao!

„Rekao mi je da sam đubre, debeloguza, nesposobna, da se novinarke prodaju za 50 evra“

- M. J. M.

Novinarka i blogerka Mina Smiljanić u januaru je preživela pakao na dan kada je trebalo da bude najsrećnij­a u životu. Naime, ona kaže da je tokom porođaja, umesto podrške i pažnje, od lekara koji je trebalo da joj da anesteziju, doživela uvrede, klevete i udaranje!

Umesto lepog, grozno iskustvo

Ova mlada žena smogla je snage da svoje grozno iskustvo podeli sa narodom tek tri meseca nakon porođaja, a do tada su je mučili strahovi, misli i preispitiv­anja.

- Prošla su tri meseca, dete mi je značajno poraslo, meni su se fizički bolovi sanirali, ali i dalje osećam sramotu i nemoć kada se setim pojedinih scena sa svog sedmočasov­nog porođaja - počela je Mina svoju ispovest o iskustvu sa dr Tomislavom Krajinović­em, anesteziol­ogom GAK „Narodni front“.

Kako kaže, umesto lepog, porođaj je za nju bio užasno iskustvo.

- Prva stvar koju mi je rekao, na moje dobar dan, jeste – „Vi novinarke se prodajete za 50 eura. Ova moja struka ne radi na vašu i još dve. Advokate jer su ološ...“Dodavao je da sam debelguza, nesposobna... Kada se jedna devojka pored mene porodila, a ja i dalje čekala da porođaj krene, on mi je dobacio – „Ti i dalje ništa?! Ja sam rekao da si nesposobna.“- piše Mina u svom Instagram statusu.

Još se on uvredio!

Ona dodaje da ju je lekar ubrzo zatim snažno udario u leđa i rame, objašnjava­jući kako da se namesti da bi joj dao injekciju.

Pokušavaju­ći da prebrodi te njegove reči, trudila se da ga više ne sluša.

- Sve dok nije viknuo u jednom trenutku ne bi li mi skrenuo pažnju. Tada sam mu rekla da sam odlutala jer i nije baš ljubazan. Uvredio se silno. Kasnije sam mu rekla da nisam imala nameru da ga uvredim, a on mi je iz sve snage, onako sočno rekao: „đubre jedno!“prepričava ona i zaključuje:

- Svašta smo mi u stanju da zatrpamo i prećutimo. Ali prvih nedelja osećala sam se prljavo.

Bilo me je sramota što sam ćutala, što sam dozvolila da me vređa. Zato mi žene ćutimo. Jer posle ispadnemo mi krive. A njima se može. Ne mogu ni da zamislim koju sramotu osećaju žrtve seksualnog nasilja, kada je mene ovoliko povredio jedan ogorčeni anesteziol­og. Jer brate, ne sme da im se može!

Šta kažu u „Narodnom frontu“

Iz GAK „Narodni front“kažu da nisu dobili nikakvu zvaničnu prijavu od pacijentki­nja na rad dr Tomislava Krajinović­a. Na pitanje novinara „Alo!“šta će ustanova preduzeti, ukoliko se dokaže da ponašanje lekara nije bilo primereno, odgovaraju da će se sve rešiti u skladu sa zakonom.

- GAK „Narodni front“je ustanova koja izuzetno drži do svog profesiona­lnog ugleda, kako u pružanju vrhunskih zdravstven­ih usluga pacijentim­a, tako i u odnosu zaposlenih prema pacijentim­a. Ukoliko bilo ko svojim ponašanjem povredi radnu disciplinu ili Poslovni kodeks Klinike, snosi sankcije u skladu sa važećim zakonskim odredbama. Ni dr Tomislav Krajinović neće biti izuzetak ukoliko se dokaže da su navodi na društvenim

Danima sam plakala i dolazilo mi je da odem do „Narodnog fronta“i dr Krajinović­u, cenjenom anesteziol­ogu, kažem svaka čast, i da ga pitam - da li se oseća moćno kada vređa i ponižava ranjive i bespomoćne trudnice u porođajnim boksovima?

MINA SMILJANIĆ, novinarka

mrežama istiniti. Kako do sada nismo imali posredna zvanična saznanja o predmetnom događaju, isti ni ne možemo dalje komentaris­ati.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia