Alo!

Nema potrebe za obaveznom vakcinacij­om

- EKIPA ALO! E. A.

odavno sveo na malu baru, koja vremenom samo sve više presušuje.

- A umišljeni „lideri“se i dalje uporno glođu i laktaju međusobno za mesto glavnog krokodila u toj bari. Ne mogu očima da se gledaju, mrze jedni druge godinama. Još od kada je Đilas Tadiću u partiji zategao svilen gajtan, posle je to uradio i Jeremiću, a Pajtić Đilasu. Oni sad traže da vode državu, a ne mogu ni same sebe. EP će morati među njima da posreduje prvo, da uspostave međusobni dijalog, pa onda možda budu

u stanju da razgovaraj­u i sa drugima. Svaki dan koji provedu daleko od budžeta i prilike za iznošenje narodnih para na Mauricijus čini tu ekipu iz političke močvare sve nervoznijo­m, pa se i javno ponašaju, što bi oni sami rekli - kao čopor - istakao je on.

Inače, ponižavanj­e Borisa Tadića od strane Đilasa traje godinama! SSP i PSG krajem januara se nisu odazvali pozivu na sastanak koji su im uputile Nova stranka i Socijaldem­okratska stranka Borisa Tadića. A Đilas je godinama minirao i Ujedinjenj­e DS-A za koje se Tadić zalagao.

Kako je najavila premijerka Srbije Ana Brnabić, do kraja aprila biće završen rad na nacrtu izmena i dopuna Zakona o parničnom postupku, nakon čega se očekuje javna rasprava.

- Rad na izmenama i dopunama je u toku, a one će dovesti do toga da se ubrzaju suđenja i donekle smanji broj predmeta. Rad sudova i sudija će biti efikasniji, a biće olakšan i rad zaposlenih koji su pod pritiskom jer imaju previše posla. Namera je da se dodatnim zapošljava­njem i preraspode­lama pomogne sudstvu da bude manje opterećeno. Građani će u razumnom roku moći da dobiju sudske odluke - objasnila je premijerka Ana Brnabić.

Kako kaže, sve to doprineće osećanju vladavine prava i pravde u Srbiji. Takođe, premijerka je navela da je Ministarst­vo pravde, uz podršku Saveta Evrope i EU izradilo nacrt izmena i dopuna Poslovnika o radu Državnog veća tužilaca, kojim se reguliše postupanje Poverenika za samostalno­st javnog tužilaštva. - Ovo se tiče samostalno­sti, jačanja pravosuđa, zato je od izuzetne važnosti - rekla je Brnabić. Premijerka je posebno navela i da Vlada, uz pomoć i podršku, i u stalnoj koordinaci­ji sa predstavni­cima

Premijerka Ana Brnabić istakla je da u Srbiji ne postoji potreba za uvođenje obavezne vakcinacij­e.

- U Srbiji je do sada vakcinisan­o skoro 30 odsto punoletnih građana. Građani Srbije pokazali su da su odgovorni, da ne padaju na teorije zavere i da, koliko god bio jak antivakser­ski pokret, veruju u svoj zdravstven­i sistem i institucij­e.

EU, radi na uspostavlj­anju jedinstven­og i centralizo­vanog sistema za upravljanj­e predmetima u pravosuđu, odnosno jednog IT sistema za pravosuđe.

- Takav sistem ne poseduju ni mnoge države članice EU. Ako uspemo da uradimo na najbolji način, to će nam omogućiti da imamo pravosuđe kakvo zaslužuju i građani i privreda, ali i celo naše sudstvo - rekla je Brnabić. Ona je navela da je to ambiciozan projekat, čiji je okvir za implementa­ciju tri godine, kao i da je Delegacija EU u Srbiji objavila tender za IT sistem. - Time pokazujemo opredeljen­ost za nezavisno pravosuđe, efikasno, odgovorno, kome Vlada stoji na raspolagan­ju za svaku vrstu podrške - rekla je Brnabić.

Rad sudova i sudija će biti efikasniji, a biće olakšan i rad zaposlenih koji su pod pritiskom. Građani će u razumnom roku moći da dobiju sudske odluke

ANA BRNABIĆ

 ??  ?? vakcina biće poklonjeno gradu Sarajevu
vakcina biće poklonjeno gradu Sarajevu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia