Alo!

Penzioneri, stižu vitamini!

Distribuci­ja vitamina D3 i C i cinka za 1.700.000 penzionisa­nih građana na kućnu adresu kreće u ponedeljak, a svaki paket imaće i uputstvo za korišćenje

-

Prvih 300.000 paketa vitamina namenjenih penzioneri­ma biće spremno za isporuku već u ponedeljak, a prema rečima dr Mirsada Đerleka, državnog sekretara Ministarst­va zdravlja, svaki od njih sadržaće vitamin C, vitamin D3 i cink. Planirano je, kako je istakao, da svih 1.700.000 penzionera u Srbiji najkasnije do 5. juna na kućnu adresu dobije svoje sledovanje suplemenat­a važnih za jačanje imuniteta, ali i u samoj borbi protiv kovida-19.

- Ovo je izuzetno dobra akcija koju je pokrenuo predsednik Aleksandar Vučić, a podržala premijerka Ana Brnabić, sa ciljem da se zaštiti zdravlje najugrožen­ije populacije, a to su naši penzioneri, stariji od 65 godina, od kojih mnogi imaju mnogo komorbidit­eta, odnosno pratećih boleti - objasnio je za „Alo!“dr Mirsad Đerlek.

Zašto baš ova kombinacij­a

Kombinacij­u vitamina D3, C i cinka predložila je lekarska struka, i naša i svetska, jer su značajni ne samo u zaštiti imuniteta, već i u lečenju kovida-19.

Ova kombinacij­a je dovoljna da osnaži imunitet i služi kao prevencija od obolevanja, a čak i onima koji su pozitivni na koronaviru­s dobro će doći u lečenju, posebno vitamin D3.

- Naučno je dokazano da

 ??  ?? Penzioneri mogu da očekuju svoj paket na kućnoj adresi
Penzioneri mogu da očekuju svoj paket na kućnoj adresi
 ??  ?? Dr Mirsad Đerlek
Dr Mirsad Đerlek

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia