Alo!

Dete mi je u teškom stanju, a nikada nije imala ni alergiju!

- V. M. M. J. M.

vitamin D3 poboljšava imunitet, da preko makrofaga utiče na uništavanj­e koronaviru­sa. Cink ulazi u proteinske ćelije i reguliše stanja koja mogu da izazovu da organizam napada sam sebe. Vitamin C jača imunitet - rekao je za „Alo!“dr Đerlek.

Nikom ne škode

O izboru samih vitamina konsultova­ne su, prema njegovim rečima, i republičke stručne komisije i stručnjaci koji se bave bolestima, kako ne bi došlo

do neželjenih reakcija na ove suplemente.

- Na sreću, veoma je malo ljudi koji mogu da imaju kontraindi­kacije prilikom korišćenja ovih preparata jer se radi o vitaminima koji su veoma efikasni u jačanju imuniteta. Ipak, u svakoj kesi smo dodali i uputstvo, odnosno savet da se penzioneri konsultuju s izabranim lekarom o njihovoj upotrebi, ukoliko imaju neku sumnju. U svakom slučaju, svakog dana pije se po jedna tableta vitamina D3, vitamina C i cinka - objasnio je dr Đerlek.

Vladavina koronaviru­sa otišla je predaleko. To je na svojoj koži osetila Mirjana Nikolić, Beograđank­a koja je svu težinu bolesti kovid-19 prolazila lečeći supruga, zatim sina, a trenutno je u bolnici njena ćerka. Lena, koja ima samo devet godina, trenutno je vezana za krevet u tužnom stacionaru u koji iz dana u dan stiže sve više dece.

Nakon muža, koji se borio za život 14 dana i sina (18) koji je imao tešku upalu pluća, korona je u Mirjaninu porodicu došla i treći put.

- Na kraju znate li ko se razboleo i ko je sada u bolnici „Dr Dragiša Mišović“s jako teškom kliničkom slikom? Ne, nisam ja, ja sam revakcinis­ana pre 6 nedelja i nisam se ni zarazila pored svih mojih zaraženih. Lena! Lena (9) je u bolnici. Znate li šta je svima zajedničko? Prvi put su bolesni u životu, nikada kašičicu sirupa nisu popili, nemaju nijednu pridruženu bolest, svi imaju „samo“kovid-19 - kaže ova zabrinuta majka i dodaje:

- U kovid bolnici „Dr Dragiša Mišović“u ovom trenutku su samo potpuno zdrava deca, osim što imaju kovid-19. Svi su od rođenja negovani najbolje moguće, niko ni alergiju nije imao pre korone. Deca kojoj su imuniteti jaki, krvne slike odlične, ali kovid ih podmuklo uništava - opisuje ona. Za tu situaciju, Mirjana je nekada krivila samo virus. Sada, njena srdžba usmerena je još više na ljude koji, iako imaju priliku, ne vakcinišu se, jer smišljaju kojekakve teorije zavere.

- Nemate pravo na svoje mišljenje, na svoje odluke, na javno oglašavanj­e, ako time narušavate bilo koje pravo drugih ljudi. Nemate pravo da odlučite da li ćete se vakcinisat­i zato što o pravu, a i o vakcinama u pandemijsk­im uslovima ne znate ama baš ništa. Jer na Guglu se ne izučavaju ni pravo ni medicina. Nadam se da novozaraže­no na respirator­u

preminulo

samo pojma nemate i da niste svesni šta radite, a ako jeste, onda postoji pravo i za to i nije sporo kao pravda! - poručila je Mirjana.

Kako kaže laž se uvek bolje razume i prihvata od istine.

- Nemojte verovati samozvanim ekspertima opšte prakse, iskustveni­m naratorima tuđih, neproveren­ih iskustava. U takvim ljudima nema ni Boga, ni nauke, ni ljubavi, nema ničega osim zla koje je tako pitko, zbog čega vam zvuči „logično“- zaključila je ona.

Kako kaže za „Alo!“, cilj ovog obraćanja je bio da natera one koji govore laži o koroni da se postide i shvate da ugrožavaju tuđe živote.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia