Alo!

Miler: Pucali smo sebi u nogu

Sa dva gola mladi Francuz je izrastao u junaka pobede (3:2) Parižana u Minhenu, ali ne treba ignorisati ni fantastičn­e odbrane golmana Navasa

-

Oslabljeni Bajern totalno je nadigrao PSŽ (posed lopte 60:40, korneri 15:1) u prvom meču četvrtfina­la Lige šampiona, ali je izgubio u mećavom zavejanom Minhenu 2:3. Učenici Hansija Flika uputili su 31 udarac ka fenomenaln­om Kejloru Navasu (34), naspram protivniko­vih šest, ali su kapitulira­li zbog sjajnog dvostrukog strelca Mbapea i loše realizacij­e kojoj su kumovali izostanci Levandovsk­og i Gnabrija.

Bila je to osveta Parižana za poraz u prošlogodi­šnjem finalu Lige šampiona, a Kilijan Mbape je još jednom potvrdio da je legitimni naslednik Mesija i Ronalda.

- Kao što sam rekao u Barseloni, volim ovakve utakmice. Nije mi u njima uvek sve išlo od ruke, možda neće ni u budućnosti, ali nisam tu da bih se skrivao. Volim da budem igrač odluke. Oni su jedna od najboljih ekipa u Evropi, tek nas čeka drugi meč i nadam se da ću ponovo - Da smo pokazali više ubilačkog instinkta, drugačije bi se pričalo. Uspeli smo da „pucamo sebi u nogu“. Ako budemo ovako odigrali u revanšu, imaćemo gomilu šansi i iskoristić­emo ih za plasman u polufinale. Posle ovakve utakmice, misli su nam još usmerenije na kvalitetan revanš i prolaz - rekao je Tomas Miler, strelac drugog gola za Bajern. matirati Nojera - rekao je Mbape.

Trener Maurisio Poketino blista.

- Zadovoljan sam rezultatom. Čestitam igračima na požrtvovan­ju i želimo da ponovimo ovakav nastup jer znamo da će revanš biti veoma težak izjavio je nekadašnji menadžer Totenhema.

U Bajernu tuguju, ali se ne predaju.

- Protivnik je postigao tri gola iz nekoliko prilika, ali način na koji smo mi igrali je impresivan. Sa šansama koje smo imali mogli smo da imamo pozitivan rezultat. Ne volim da gubim, ali ako već mora, neka bude na ovaj način. Ukoliko pogledate naše izdanje, možete da budete optimisti pred revanš u Parizu. Verujem da možemo do polufinala i učinićemo sve da se tamo plasiramo - zaključio Hansi Flik.

M. T. je

 ??  ?? Istakao se: Marko Grujić
Nezadrživ: Kilijan Mbape
Istakao se: Marko Grujić Nezadrživ: Kilijan Mbape
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia