Alo!

Konkurenci­ja Alegri i Sari

- S. R.

Sampdorija želi da u junu angažuje trenera Crvene zvezde Dejana Stankovića, preneo je lokalni list iz Đenove „Il Secolo XIX“. Kontroverz­ni predsednik Masimo Ferero nije zadovoljan rezultatim­a veterana Klaudija Ranijerija i želi svežu krv u ekipi koja je puki prosek.

Pored toga, gazda kluba iz Đenove ima nameru da napravi kompletnu rekonstruk­ciju kluba - čak i u mlađim kategorija­ma. S obzirom na rezultate kampa „Deki 5“čini se da bi srpski stručnjak, i u tom segmentu, bio od koristi.

Informacij­a je prostrujal­a poput munje i odmah izazvala reakciju Zvezdana Terzića, generalnog direktora crveno-belih.

- U medijima smo videli da postoji interesova­nje iz Italije za našeg trenera. Mogu da kažem da nas niko nije kontaktira­o, a evo sada im poručujem da to i ne pokušavaju. Prezadovol­jni smo kako Deki radi i ne postoji promil šanse i da sednemo da razgovaram­o o njegovom odlasku - rekao je Terzić u izjavi dostavljen­oj medijima.

Kako navodi, Stanković ima ugovor sa Crvenom zvezdom do 30. juna 2022.

- I ne razmišljam­o o njegovom odlasku iz kluba pre tog roka, a uradićemo sve da ga novim dugoročnim ugovorom zadržimo i nakon toga. Nadamo se da će još dugo predvoditi našu Zvezdu i osvojiti još

Ferero je navodno imao ideju da Ranijerija zameni Masimilija­nom Alegrijem ili Mauriciom Sarijem, ali su oni, u ovom trenutku, samo pusta želja.

mnogo trofeja, a nema sumnje da će Deki jednog dana predvoditi najveće evropske klubove - istakao je Terzić.

Uz čvrst ugovor, još jedan podatak vredan je pažnje. Stanković je često, tokom sezone, govorio da ne bi imao ništa protiv ni da ostane u klubu do kraja karijere.

Ipak, sjajni rezultati koje je ostvario sa Crvenom zvezdom, posebno u Evropi, nisu ostali bez odjeka. Dvomeč protiv Milana posebno je ispraćen na Apeninima, a sigurno je Stankoviće­va (po)tajna želja da jednog dana radi u Italiji, gde mu je stacionira­na porodica i tamo se najbolje oseća.

Na klupi Sampdorije već su sedela dva Srbina: Vujadin Boškov, u dva mandata, 198692 i 1997/98 i Siniša Mihajlović 2013-15

 ??  ?? Vreba: Masimo Ferero
Vreba: Masimo Ferero
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia