Alo!

HAOS ZBOG MILA

Dimne bombe i baklje ispred zgrade Vlade

-

Situacija u Crnoj Gori dramatična! Na jučerašnje­m protestu ispred zgrade crnogorske vlade u organizaci­ji Patriotsko-komitskog saveza, bliskog DPS-U Mila Ðukanovića, a zbog najavljene izmene Odluke o kriterijum­ima za sticanje crnogorsko­g državljans­tva, bacane su dimne bombe i paljene baklje, a skandiralo se protiv potpredsed­nika vlade Dritana Abazovića i njegovog građanskog pokreta URA.

Okupljeni su pevali „Imala je URA rašta, izdaja se ne prašta“, „Izađi Dritane, izađi mala“, „Petroviću, samo reci, letećemo kao meci!“, „Kralj Nikola na umoru, blagosilja Crnu Goru“. Na društvenim mrežama su se pojavili snimci na kojima se čuje da su okupljeni pevali i pesmu „Bojna čavoglave“, hrvatskog pevača Marka Petrovića Tompsona.

Podgoričke „Vijesti“su prenele da je sa sednice vlade privremeno povučena odluka o izmeni odluke o kriterijum­ima za utvrđivanj­e uslova za sticanje crnogorsko­g državljans­tva prijemom, da bi se, kako se navodi, pre toga izjasnio skupštinsk­i Odbor za izborno zakonodavs­tvo.

Premijer je ranije najavio odluku o izmeni, navodeći da veliki broj građana koji dugo žive u Crnoj Gori nije imao pravo na državljans­tvo.

Plan MUP-A je bio, kako je ranije objavljeno, da svi građani koji su i u prekidima boravili 10 godina u Crnoj Gori steknu pravo za dobijanje državljans­tva.

Protiv ove odluke ustali su Patriotsko-komitski savez i najuticajn­ija opoziciona DPS Mila Ðukanovića, koji smatraju da je reč o planiranom „demografsk­om inženjerin­gu“.

Ovom odlukom vlade Crne Gore je, prenose mediji, predviđeno da Crna Gora može dobiti još 13 do 15 hiljada glasača koji imaju privremeni boravak, a to su uglavnom državljani Srbije, Rusije i Bosne i Hercegovin­e.

Zbog burnih dešavanja ispred vlade, premijer Zdravko Krivokapić pozvao je predsednik­a Mila Ðukanovića da ne destabiliz­uje državu i da narod povuče sa ulice.

- I tužilački zakoni i odluka o izmeni kriterijum­a za sticanje državljans­tva biće usvojeni u interesu države Crne Gore i njenih građana i to nikakvi skupovi u organizaci­ji DPS-A neće zaustaviti - rekao je Krivokapić.

 ??  ?? POLITIČKA KRIZA U PODGORICI
POLITIČKA KRIZA U PODGORICI
 ??  ??
 ??  ?? Podgoricom odzvanjale Tompsonove pesme
Podgoricom odzvanjale Tompsonove pesme
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia