Alo!

LEÈIAE ME JE SILOVAO PRE 43 GODINE!

„U jesen 1978. imala sam 18, a Lečić 22 godine. Ugurao me je u stan i skinuo mi haljinu. Oborio me je na pod. Uživao je u mom strahu“, samo je deo bolnog svedočenja umetnice koja danas živi na Novom Zelandu i spremna je da o svemu upozna tužilaštvo

- V. Đ.

Merima Isaković, glumačka zvezda bivše Jugoslavij­e, a danas psiholog, optužila je Branislava Lečića da ju je silovao pre 43 godine! Ona je ispričala da se to navodno desilo 1978. godine, kada je imala 18 godina. Ona je ovim javnim istupanjem želela da pruži podršku svim silovanim koleginica­ma, a između ostalog Danijeli Štajnfeld koja je prijavila Lečića za navodno silovanje.

- Doživela sam ga kao drugara... Jednom je u šetnji pokušao da me poljubi, ali sam ga odmah zaustavila... Zatim se nasmešio i rekao: „Izvini. Nisam mislio...“Zagrlila sam ga i poljubila u obraz, govoreći: „Mi smo drugari. Ja tebe jako volim kao druga“- započela je Merima Isaković svoju ispovest.

Kada je navodno došla jednog dana do njegovog stana da mu vrati knjigu, usledio je njen pakao.

- Zakoračila sam. I ne znajući, zakoračila sam u horor! Ušla sam i stala kraj vrata, a on me je gurnuo ka zidu... Pitala sam ga šokirana i uplašena: „Šta radiš?“Rekao je: „Šta misliš? Sada ne možeš pobeći. Ne od mene. Ne pokušavaj da vrištiš. Niko te neće čuti. Ovo je stara zgrada s debelim zidovima. Džaba ti je svako opiranje“- rekla je Merima Isaković.

Čuvena glumica zatim opisuje „zadah, čudan zadah, nije samo iz usta, kao miris truleži“i kako je pokušala da podigne ruke da bi se odbranila.

- Šta? Ja nisam dovoljno dobar za tebe? Znaš li ti ko sam ja? Treba da ti je čast što te želim. Imaću te ja.

Imaću te zato što ja to želim. Ja imam crni pojas u džudou. Nemaš šanse - prenosi Merima Isaković reči za koje tvrdi da ih je izgovorio Lečić.

Kaže da je osećala stravičan bol u vratu, ramenima, šakama, kolenima, kukovima… - Shvatam: pokušava da skine moju haljinu. Svlači je. Pokušava da mi razmakne noge. Užasno je jak! Kao da me kleštima lomi. Ne mogu. Ne na snagu... Ako uspe da me ima, umreću noćas. Čvrsto sam savijala noge. Ne znam kako. Uspela sam obe noge da gurnem između njegovih nogu, kao da sam stablo, uplićući nogice u „lijanu“, udarajući ga u prepone. Nisam imala dovoljno prostora za zamah, tako da je on moj pokret doživeo kao seksualnu stimulacij­u. Užas! - rekla je Merima Isaković za „Nedeljnik“.

Nakon toga, desio se preokret. - Bogato sam povratila po sebi. On je odskočio, zapanjen i zbunjen. Kao da je to bio momenat ljudskosti... Čujem dalje svoj glas: „Molim te, donesi peškir, natopljen vrućom vodom, brzo, brzoooo, uuuh...“. On se okretao kao hipnotisan. Doneo je vruć peškir. Zaustavio se na tren. Pitao je: „Foliraš li me? Je l’ me to foliraš?“- priča Merima Isaković. Na kraju je uspela da izađe iz stana i da se odveze taksijem. Kaže da je danas svesna da je to bila najbolja uloga koju je u životu odigrala, a da ju je režirao „užasavajuć­i strah“. Kako je otkrila, dve godine kasnije joj se izvinjavao zbog svega što je uradio, a ona mu je rekla da će oprostiti, ali ne i zaboraviti.

„Uspela sam obe noge da gurnem između njegovih nogu, kao da sam stablo, uplićući nogice u „lijanu“, udarajući ga u prepone. Nisam imala dovoljno prostora za zamah, tako da je on moj pokret doživeo kao seksualnu stimulacij­u“

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia