Alo!

SRPSKI FUDBALER POZVAO NEMAČKU DA POMOGNE ETIOPIJI

-

Srpski fudbaler Neven Subotić apelovao je na nemačke vlasti da se aktivno uključe u rešavanje problema u Etiopiji u kojoj je pre šest meseci započeo rat. On naglašava da je Nemačka reformski partner Etiopije i da zato ima obavezu da pomogne toj zemlji u ovim kritičnim vremenima i spreči eskalaciju sukoba.

Pomoći je lako i jednostavn­o, ističe Subotić, koji je na

Fejsbuku pozvao svoje pratioce da da kopiraju njegovu objavu, podele je na društvenim mrežama i pošalju apel nemačkom komitetu za privrednu saradnju i federalnom odboru za spoljne poslove.

On je podsetio da je u

Holandski istraživač­i obučili su pčele koje imaju neobično oštar njuh da identifiku­ju uzorke zaražene kovidom-19, što može da smanji vreme čekanja na rezultate testa na samo nekoliko sekundi. Da bi obučili pčele, naučnici u laboratori­ji za bioveterin­arsko istraživan­je na etiopijsko­j oblasti Tigrej neophodna pomoć milionima ljudi i da svetske organizaci­je izveštavaj­u o masakrima civilnog stanovništ­va, osuđuju brojne seksualne zločine, a povrh svega, dolazi glad izazvana ratom, napominje Subotić, inače poznat i po svom humanitarn­om radu.

Univerzite­tu Vageningen davali su ima zašećerenu vodu kao nagradu nakon što su im pokazivali uzorke zaražene koronaviru­som. Kada bi im pokazivali uzorke koji nisu zaraženi, pčele ne bi dobijale nagradu, preneo je Rojters. Ova metoda je takođe veoma jeftina, što je potencijal­no čini vrlo korisnom za zemlje u kojima se retko vrše testovi, naveli su naučnici.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia