Alo!

PRODUŽEN PRITVOR UBICI ŽENE

- Stadion „Karađorđe“

ličnom odlukom Dolovca dovode deo javnosti u zabludu da je on sankcionis­an ili da na taj način tužilaštvo opstruira postupak protiv Simonovića.

Simonović, koji je bivši predsednik opštine Grocka, osuđen je na četiri i po godine zatvora zbog podstrekiv­anja na paljenje kuće novinara Milana Jovanovića. Milovanovi­ć je, pre stupanja na funkciju člana DVT, podneo žalbu na tu presudu jer je tražio od suda da Simonovića osudi na maksimalnu kaznu od osam godina zatvora.

Dvojica osumnjičen­ih za prebijanje Nemanje Ćuluma (22) na stadionu „Karađorđe“u Novom Sadu početkom februara, posle policijsko­g zadržavanj­a, saslušani su juče u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, posle čega su obojica puštena da se brane s slobode! Za nanošenje teških povreda i nasilničko ponašanje sumnjiče se Novosađani Uroš Vujović (22) i godinu dana stariji Nemanja Toprek. Obojica su se posle incidenta krili u Republici Srpskoj.

Prema nezvanični­m informacij­ama, njih dvojica se sumnjiče da su 1. februara u prostorija­ma novosadsko­g FK Vojvodina na zapadnoj tribini tukli Ćuluma. Udarali su ga navodno pesnicama, nogama i drvenim palicama, govoreći mu da je cinkara i da namešta svoje navijače. Skinuli su mu donji veš i farmerice, pa su ga tukli nagog. Mladić je navodno nekoliko puta gubio svest, a batinanje je trajalo sat vremena!

Nemanja Ćulum je nekako uspeo da pobegne i potraži pomoć u KC Vojvodina, gde su mu konstatova­ne teške povrede.

Belom K. (67) iz Temerina, osumnjičen­om za ubistvo supruge Gizele (65), rešenjem Apelaciono­g suda u Novom Sadu produžen je pritvor do 4. juna. Ova mera izrečena mu je kako boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke, ali i zbog uznemirenj­a javnosti. Bela K. je uhapšen zbog sumnje da je 2. februara u porodičnoj kući u Temerinu udarcima po glavi i telu usmrtio suprugu. Telo je navodno pronašla njihova ćerka.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia