Alo!

Molim vas, budite oprezni!

Pomognemo, a ne znamo da li će uvek uspeti. Pored toga, kada nastanu velike gužve i imamo mnogo pacijenata, teško je održavati koncentrac­iju u radu da bi se pružila adekvatna pomoć. To užasno iscrpljuje priča dr Biljana. Zvuči neverovatn­o da milo lice ove

-

Kako korona ne posustaje više od godinu dana, lekari koji su prvi na udaru, bore se sa svakodnevn­im pritiskom, velikim brojem pacijenata i stalnim stresom, a jedino što im daje snagu jeste ljubav prema poslu.

Dr Biljana Marinković, koja već više od godinu dana radi u kovid ambulanti Doma zdravlja Savski venac za Alo! kaže da su medicinski radnici, kao i ona sama, užasno iscrpljeni.

- Cela situacija sa koronaviru­som jako dugo traje, pa smo iscrpljeni i fizički i psihički. Kako su nailazili novi talasi sa novim velikim brojkama zaraženih, to nas pogodi, brinemo, sekiramo se, trudimo se da im

Doktorka Marinković upozorava ljude da se i pored manjih brojki ne opuštaju previše.

- Savetovala bih ljudima da nose maske, ne okupljaju se u zatvorenim prostoru. Nemaju svi svest o tome koliko je bolest teška dok ne dođu do ambulante, shvate o čemu se radi i da su pogrešili - zaključila je doktorka.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia