Alo!

PREVARA! ASANO MORA DA ODGOVARA

Vučelić: Ima indicija da je u tome učestvovao strani klub kako bi izbegao plaćanje transfera

- PIŠE: RANKO STEVANOVIĆ

Takuma Asano, odbegli Japanac iz Humske, prevario je klub i za to mora da plati!

Ovakvu poruku šalje predsednik crno-belih Milorad Vučelić, najavljuju­ći sudski proces protiv reprezenta­tivca Zemlje izlazećeg sunca, koji je, podsećanja radi, na Vaskrs samovoljno napustio Partizan.

- „Slučaj Asano“će doživeti epilog na sudu, a po ugovoru koji je potpisan, nadležni su i naš sud i organi FIFA. Ima indicija da je napravljen­a prevara u kojoj je učestvovao jedan strani

klub kako bi izbegao plaćanje transfera - rekao je Vučelić na TV „Pink“.

Asano je jednostran­o raskinuo ugovor, navodeći kao razlog neredovna primanja, što je čelnik Partizan demantovao.

- Govorio se da smo mi njega zlostavlja­li, ucenjivali i ponižavali. Samo u ovoj godini je dobio 240.000 evra, tako da njemu nikako ne može biti ugrožena egzistenci­ja. On je spreman da tuži čak zbog kovid

plata, koje su umanjene u svim svetskim klubovima. Naplatio je svoje igre i dužan je da igra.

Vučelić dodaje da postoji uslov koji Asano nije ispunio pre odlaska.

- Po našim zakonima on ne može da raskine ugovor jednostran­o na ovaj način. Naročito jer nijednim aktom ni on ni advokati nisu poslali upozorenje ako se ne plati da će raskinuti ugovor, a to upozorenje je nužno. To kažu i srpski i FIFA propisi. Ovde se stvara neki mit o Srbima koji su javašlije i o radilicama Japancima. Japanci nisu radilice, pa stalno se pominje da su psihopate koje se ubiju kada vozovi kasne. A vozovi su juče predviđeno kasnili 30 minuta.

Partizan će na sudu zastupati Zoran Damjanović, nekadašnji generalni sekretar FSSCG i Crvene zvezde.

- On je već vodio slučaj sa Goguom, koji smo dobili. Mi smo oštećeni i to ćemo navesti u zahtevu. Ne mogu da garantujem ništa, ali svi argumenti su na našoj strani - istakao je predsednik crno-belih Milorad Vučelić.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia