Alo!

SRBIJA VAKCINACIJ­OM DAJE GOL KORONI!

OFANZIVA VUČIĆ PORUČIO IZ UBA:

- PIŠE: DAMIRA RAMADANI

POSLEDNJA VEST

SVETSKA ZDRAVSTVEN­A ORGANIZACI­JA ODOBRILA UPOTREBU SINOFARM VAKCINE

Velika prilika za Srbiju, šansa i gol! Predsednik Aleksandar Vučić juče je prilikom obilaska vakcinalno­g punkta na stadionu FK Vrelo, pored Uba, izašao na teren lokalnog stadiona i pokazao zavidno fudbalsko znanje.

On je poželeo da šutira penal, a na gol je stao golman Jedinstva iz Uba Ivan Beli Jovanović, koji je poznat po odbranama udaraca sa 11 metara i ove sezone je zaustavio tri od sedam.

Jovanović se našalio sa predsednik­om uoči šuta, rekavši da mu neće biti lako, ali je Vučić odlično izveo penal, zatresao mrežu i dobio aplauz.

- Verovao sam da mogu, ali naravno da sam slučajno pogodio. Hvala ti, Beli, što si me pustio - uzvratio je Vučić, koji je posebnu zahvalnost uputio fudbaleru Mančester junajteda Nemanji Matiću na sjajnom fudbalskom terenu koji je napravio u rodnom selu Vrelo.

Predsednik je kazao da tako Srbija daje gol utakmici sa koronom, ali da nećemo moći da nadoknadim­o sve golove koje nam je dala korona, zbog čega je izgubljeno hiljade života.

- Naš posao je da se borimo i da budemo odgovorni, to je borba za nastavak ekonomskog rasta. Hiljade stvari koje radimo u Srbiji možemo ako ekonomija ide napred i ako pobedimo koronu. Bez toga nemate nikakvu šansu. Zato se

čudim neodgovorn­im ljudima - kazao je on, i dodao da se pojedini ljudi protive vakcinacij­i iako ne umeju da objasne zbog čega i tako teraju inat životu.

- Molim ljude da to ne rade i da pokušamo da dalje ubrzamo ekonomski rast, ako bude rast BDP-A sedam odsto, garantujem vam da će biti i skoka plata i penzija, što donosi ljudima mogućnost da bolje žive i imaju bolje bolnice, puteve, pruge i drugo. Pitanje opstanka je pitanje vakcinacij­e i zato nam nije teško da idemo u svako selo - poručio je Vučić.

Sa predsednik­om su punkt obišli premijerka Ana Brnabić i minista zdravlja Zlatibor Lončar, a u Vrelu ih je dočekao predsednik opštine Ub Darko Glišić.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia