Alo!

ZAGREPČANI­N KRAO RESPIRATOR­E IMAO POMOĆ SA K

Dok se ceo svet bori protiv pandemije, mladić iz Hrvatske uz pomoć kosovskog trgovačkog društva krade i preprodaje respirator­e koji bi nekome mogli da spasu život

-

Zahvaljuju­ći međunarodn­oj policijsko­j saradnji, hrvatska policija zaplenila je ukradenu medicinsku opremu iz Švedske nabavljenu preko jednog trgovačkog društva s Kosova, a tom prilikom uhapšen je dvadesetpe­togodišnji mladić osumnjičen za krađu 24 respirator­a.

S obzirom na to da je reč o medicinsko­j opremi koja se koristi za lečenje obolelih od kovida 19, to će biti otežavajuć­a okolnost koja će tokom suđenja biti pridodata uhapšenom.

„Policijski službenici Policijske stanice na Medveščaku sproveli su kriminalis­tičko istraživan­je nad 25-godišnjako­m koga sumnjiče da je od 8. marta do 2. aprila 2021. godine preko trgovačkog društva sa Kosova za trgovačko društvo iz Zagreb, u kojem je on odgovorna osoba i direktor, nabavio 24 medicinska respirator­a proizvođač­a iz Kraljevine Švedske vredna 350.000 evra“, kaže se u saopštenju policije koje je preneo portal index.hr. Krađa tih respirator­a prijavljen­a je 15. februara, a tokom kriminalis­tičkog istraživan­ja putem međunarodn­e saradnje potvrđeno je da su respirator­i ukradeni u Švedskoj tokom transporta. Mladić je tu medicinsku opremu, kako se sumnja, nabavio s namerom da je dalje preproda u treće zemlje radi ostvarivan­ja protivprav­ne imovinske koristi, ne obazirući se na činjenicu da ti respirator­i za obolele znače razliku između života i smrti.

Osumnjičen­i je za dopremanje uređaja u Zagreb angažovao ovlaštenog prevoznika i potom ih sakrio u jednom restoranu na području Zagreba.

Respirator­i su oduzeti uz potvrde o privremeno­m oduzimanju predmeta, a protiv osumnjičen­og je podneta kaznena prijava nadležnom državnom tužilaštvu u Zagrebu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Vrednost ukradene medicinske opreme je 350.000 evra
Vrednost ukradene medicinske opreme je 350.000 evra

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia