Alo!

Jeleni sevnule grudi

- N. D.

Ovogodišnj­i Fest, pod sloganom „Povratak u budućnost“otvoren je u petak u Centru „Sava“, ali je zbog epidemiolo­ške situacije izostao crveni tepih, ali ne i aplauzi!

Svečano otvaranje počelo je minutom ćutanja za sve preminule od koronaviru­sa, a potom su uručene nagrade „Beogradski pobednik“za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti Radetu Šerbedžiji i reditelju Puriši Đorđeviću, a potom projekcijo­m filma „Veliko iskopavanj­e“Sajmona Stouna. - Fest je bio priznanje Jugoslavij­i koja je iznedrila savršeni crni talas u kojem su stvarali Makavejev, Puriša Ðorđević, Živojin Pavlović... Jugoslavij­a je predvodila Pokret nesvrstani­h, a Fest je bio mesto na kojem su se prikazival­i filmovi i sa Istoka i sa Zapada i iz celog sveta. Ponosan sam što sam deo sjajne kinematogr­afije - rekao je Šerbedžija.

Inače, Fest je ove godine podeljen u sedam celina: Glavni takmičarsk­i, Gala, Festovih 50, Fest fokus, Fest 49, Glavni program van konkurenci­je i Intro Fest. Glavni takmičarsk­i program obuhvata 18 filmova iz 12 zemalja, među kojima su i tri domaća ostvarenja.

Glumica Jelena Gavrilović vodila je ovogodišnj­i Fest, a na sceni se pojavila u veoma smeloj toaleti. Jelena je nosila providnu haljinu sa dubokim izrezima ispod koje su joj u jednom trenutku sevnule grudi.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia