Alo!

Na korak od tripl-dabla u porazu

Nema kod njega nikakvog foliranja, on je prirodan, nasmejan, voljan da sa svakim stane i popriča, slika se, da pomogne... To vam je Nikola. Vrlo blizu zgrade u kojoj je odrastao nalazi se porodična kuća Jokića, a iza ćoška kafić u kojem Nikola sedi kada d

-

vih prvih trenera. Srđan Stojkov danas radi sa nekim novim klincima u klubu Džoker, ne moramo da vam kažemo po kome je dobio ime.

- Još kad je bio dete, videlo se da će postati veliki igrač. Nas nekoliko trenera je bilo uključeno u rad sa njim, ali je veliku ulogu u svemu odigrao Nikolin otac Branimir. Nikola je kao klinac želeo da bude plej, imao je te faze kada je plakao jer igra na poziciji centra, a pogledajte gde je danas - najbolji centar sveta. Odrastao je uz braću koja su trenirala košarku, njemu je to sve potpuno prirodno došlo priča nam Stojkov, i dodaje:

- I dalje je onaj isti klinac koji kad ustane ujutru prvo pogleda crtani film, pa nastavi dalje. Kada dođe kući, ponaša se kao da nikada nije ni otišao. mora da se gleda u celoj Srbiji!

Šetajući centrom grada na severu Srbije, nailazimo na veliko gradilište. Baš tu, u srcu Sombora, Jokić gradi tri velike kuće sa ogromnim zajednički­m dvorištem. Dve za braću i jednu sebi jer, kako nam Somborci kažu, „Nikoli je posao u Americi, ali mu je srce u rodnom gradu gde namerava da se vrati čim okonča profesiona­lnu karijeru“.

VIDELI SMO LJUBIMCA DRAGIŠU

A kada smo kod srca srpskog košarkaša, nismo mogli a da ne obiđemo njegovu prvu ljubav - konje. Odmah uz hipodrom koji je Jokić renovirao nalazi se ergela i Nikolin prvi konj, njegov mezimac Drim Kečer. Ili kako ga srpski as zove - Dragiša.

Nikolin novi mezimac: Konj plaćen 50.000 evra

Nikola Jokić prikazao je još jednu sjajnu partiju u nizu, ali to nije bilo dovoljno da Denver savlada Jutu (120:127). Srpski centar ponovo je strpao u džep Rudija Gobera, najboljeg i najskuplje­g defanzivca lige, ali nije imao rešenje za Bojana Bogdanović­a, koji je postigao rekord karijere - 48 poena, od čega osam trojki. Jokiću je nedostajao jedan skok za novi tripl-dabl. Zabeležio je 24 poena, 13 asistencij­a, devet uhvaćenih lopti, ali je imao i pet izgubljeni­h lopti.

Posetom hipodromu zaokružili smo priču o Nikoli kakvog nemamo prilike da vidimo na televiziji, a glavni utisak koji nosimo iz Sombora jeste da MVP nagrada ne samo da će otići u ruke najboljeg košarkaša već bez greške i u ruke najbolje osobe u NBA ligi, a i šire. Ako ne verujete nama - dođite u Sombor, tamo će vam objasniti!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia