Alo!

NEPODNOŠLJ­IV PRITISAK UEFA!

-

Fudbalski klubovi Real Madrid, Barselona i Juventus, koji su još uvek uključeni u predlog o osnivanju evropske Superlige, osudili su kao nepodnošlj­iv pritisak koji na njih vrši Evropska fudbalska unija (UEFA) da odustanu od tog projekta.

„Klubovi osnivači trpeli su i trpe neprihvatl­jive pritiske, pretnje i uvrede da napuste projekat“, navodi se u juče objavljeno­m zajedničko­m saopštenju Reala, Barselone i Juventusa.

Ti klubovi odbili su da potpišu ugovor UEFA o „merama reintegrac­ije“i naći će se pred disciplins­kim telima te organizaci­je, što znači da bi im moglo biti zabranjeno igranje u Ligi šampiona.

Superligu Evrope osnovalo je 18. aprila 12 klubova, ali su to takmičenje nakon samo dva dana napustili engleski klubovi Arsenal, Čelsi, Mančester siti, Mančester junajted, Liverpul i Totenhem, a ugovor o „reintegrac­iji“potpisali su i Atletiko Madrid, Inter i Milan.

Devet klubova će zajedno platiti 15 miliona evra, što je UEFA nazvala gestom dobre volje u korist dece, omladine i bazičnog fudbala.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia