Alo!

JOVANA SE UDAVILA NAOČIGLED SIMPATIJE

- Jovana Đ. (22)

Jovana Đ. (22) utopila se na Đurđevdan na Gružanskom jezeru, naočigled svoje simpatije Kragujevča­nina Nikole, iako se on lavovski borio da je spase, ali se i sam nagutao vode i u kritičnom stanju završio u bolnici. Jovana je bila volonter u nevladinoj organizaci­ji „Posle kiše“koju je osnovao bivši osuđenik Dušan Mirić i pomagala im u resocijali­zaciji bivših zatvorenik­a. Oni su se oprostili od nje na svojoj Fejsbuk stranici i istakli da je uvek bila spremna da pomogne drugima, kao i da je bila izuzetno odgovorna. - Veliko poštovanje za ovu devojčicu. Bila je naš volonter i uvek je bila spremna da doprinese bezbednost­i našeg grada. Počivaj u miru, dobro dete. Mi ćemo uvek da te pamtimo. Videli smo te pre nekoliko dana, srce nam plače, suze nam idu. Bila si naš ponos i ponos grada Kragujevca - napisali su članovi udruženja.

Jovana je uzela nekoliko dana slobodno i na Đurđevdan otišla na Gružansko jezero sa nekoliko prijatelja. Vozili su se gumenim čamcem, a onda su ona i drugarica prešle na dasku za surfovanje, na kojoj je bio i Nikola prema kojem je gajila simpatije. Nešto kasnije, sa daske su pali u vodu. Nikola se svom snagom trudio da je spase, zbog čega se nagutao vode i trenutno se nalazi u kritičnom stanju. Dušan Mirić ističe da je Jovana u protekla tri meseca radila na punktu za vakcinacij­u, kada je bila najveća gužva.

- Bila je fantastiča­n volonter. Doktori iz bolnice su bili oduševljen­i njenim zalaganjem i predlagali su nam da je zaposle u bolnici čim završi školu, ali je nesreća, nažalost, bila brža... Ne mogu da verujem da smo je izgubili, celu noć sam plakao posle vesti da

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia