Alo!

Hoću da stignem Imobilea!

-

je 300 utakmica i postigao 126 golova.

Pipa je nasledio Brazilac Pato, koji od trenutka kada je skinuo sedmicu i obukao devetku nije više bio isti igrač. Što zbog povreda, a što zbog prokletstv­a, postizao je po gol na svaki 171 minut proveden na terenu.

Idemo dalje… Poznati italijansk­i napadač Alesandro Matri se 30. avgusta 2013. vratio u Milan, klub u kome je svojevreme­no debitovao na seniorskoj sceni u Seriji A. Odmah je prisvojio dres sa brojem 9, ali mu je učinak bio takav da je i dan-danas najgora devetka u post-pipo eri. Postizao je gol na svakih 933 minuta u igri. Katastrofa­lno!

Sledi sezona sa Fernandom Toresom. Mnogo se očekivalo od čuvenog El Ninja, naročito posle gola protiv Empolija u debitantsk­oj utakmici u dresu Milana.

Ko je u tom trenutku mogao da nasluti da će taj skok i fenomenala­n trzaj glavom biti jedini gol španskog asa u italijansk­om prvenstvu.

Poput Toresa, Matija Destro je svoj prvi gol sa crno-crvenom devetkom na leđima postigao protiv Empolija. Uspeo je u narednih šest meseci da se upiše još samo protiv Fjorenitne i svog bivšeg kluba Rome. Sve u svemu, skromno. Gol na svaki 281 minut.

Milan je posle Destra angažovao sjajnog Brazilca Luiza Adrijana koji je u Šahtjoru tresao mreže kao od šale. Ali za godinu i po dana na „San Siru“samo je šest puta uspeo da se upiše u listu strelaca.

Dolazimo do Đanluke Lapadula. Njega su preporučil­i sjajni golovi u dresu Peskare u Seriji B u sezoni 2015/16. Bio je na meti mnogih klubova u Italiji, a Milan je u njemu video čoveka koji bi konačno mogao da razbije prokletstv­o broja 9. Slaba vajda. Osam golova na 29 utakmica i nije neki prosek, ali mu ostaje uteha da je najefikasn­ija devetka Milana otkako je Pipo Inzagi

Nakon spektakula­rne partije u subotu uveče protiv Lacija, italijansk­i novinari Vlahovića su pitali o poređenju sa direktnim protivniko­m na terenu Ćirom Imobileom.

- Teško mi je da pričam o Imobileu jer je on sjajan napadač koji je postigao mnogo golova. Bio sam motivisan da dokažem nešto, ali tek sam na početku, ništa još nisam dostigao. Tako da ta poređenja nisu baš fer. Nadam se da ću dostići njegov broj postignuti­h golova jednog dana.

okačio kopačke o klin.

Andre Silva nije bio toliko loš u Ligi Evrope, ali je u Seriji A postigao svega dva gola, što je mizeran učinak za napadača koji je po odlasku iz Milana prosto eksplodira­o u dresovima Sevilje i Ajntrahta iz Frankfurta.

Krištof Pjontek stigao je uz mnogo pompe iz Napolija, a posle samo godinu dana bio primoran da ode iz Milana… Za tih godinu dana na 41 utakmici dao je samo 16 golova u prvenstvu i Kupu Italije. Za to vreme nosio je dva broja na dresu, i sasvim očekivano, pokazao dva različita lica. U prvih šest meseci sa brojem 19 na leđima, na 18 prvenstven­ih utakmica postigao devet golova, a sa brojem devet u drugih šest meseci na 18 utakmica svega četiri pogotka. Poslednji koji je pokušao da sruši prokletstv­o broja devet u dresu „rosonera“bio je hrvatski napadač Mario Mandžukić. Svi koji pažljivo prate Seriju A znaju vrlo dobro kako se taj pokušaj ovog proleća završio.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia