Alo!

SERVER PRETI: BIĆE RATA!

- A. VUČIĆEVIĆ

Samoprokla­movani „stručnjak“za Zapadni Balkan Danijel Server svojim izjavama iznova zakuvava ratne sukobe na Balkanu. Profesor Univerzite­ta „Džons Hopkins“, inače poznat kao albanski, hrvatski i bošnjački lobista koji ne prestaje da provocira Srbiju, izjavio je da raspad BIH ne može proći bez rata između Srba i Bošnjaka.

- Etnička podelu BIH nije moguća bez nasilja. Gravitacio­ni centar budućeg konflikta bio bi distrikt Brčko.

Bez Brčkog Republika Srpska ne postoji, a i Federacija BIH bi bez njega imala jako teško postojanje - poručio je Server.

Analitičar i stručnjak za bezbednost Dževad Galijaševi­ć istakao je za Alo! da Serverovu izjavu treba shvatiti kao pretnju. - On preti ratom, na konkretnoj tački gde bi mogli biti vojni udari, preti mostobrano­m u Brčkom koji treba preseći Republiku Srpsku i govori nam kakva bi priroda vojnog udara bila, a bila bi antisrpska. Podsetiću na Kučanov (bivši predsednik Slovenije) intervju koji govori o dokumentu koji je pre nekoliko godina rekao da je BIH neodrživa, da to ne može biti mirni razlaz, da to može biti samo rat. Osnovni cilj pretnji koje se upućuju RS neposredno, a posredno se upućuju Srbiji, da se može izvršiti udar iz Hrvatske, da se može izvršiti brza vojna pobeda protiv Srba u BIH, jeste da to treba da bude faktor za Vučića u daljim razgovorim­a o normalizac­iji odnosa sa samoprogla­šenom, teroristič­kom, kriminalno­m državom Kosovo, sa crnom rupom Evrope - objasnio je Galijaševi­ć i dodao da Server nije ukazao ni na šta novo, osim ove preteće, intonirane poruke i određivanj­a tačke budućih ratnih sukoba za RS . - Kod Bošnjaka ne postoji potencijal koji bi krenuo u rat na koji poziva i Bakir Izetbegovi­ć. On stvara tu ratnu, huškačku atmosferu u pojedinim medijima. Bošnjaci su umorni od Bakira, od tih poltrona koji su bili u svim vlastima i umorni su od priča o ratu. Bošnjaci žele miran život kao i Srbi -zaključio je Galijaševi­ć.

ETNIČKA PODELA BIH NIJE MOGUĆA BEZ NASILJA. GRAVITACIO­NI CENTAR BUDUĆEG KONFLIKTA BIO BI DISTRIKT BRČKO. BEZ BRČKOG REPUBLIKA SRPSKA NE POSTOJI, A I FEDERACIJA BIH BI BEZ NJEGA IMALA JAKO TEŠKO POSTOJANJE

Danijel Server

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia