Alo!

PUKLO JE I ON JE PAO PRED NAŠIM SINOM…

- Mesto tragedije: Gornji Breg Čaba Sokola U suzama: Klarisa

Kobnog dana smo porodično otišli na pecanje. Međutim, kada smo krenuli kući, moj muž je izvadio pecaljku i ona je slučajno dodirnula dalekovod. Samo je puklo i on je pao… Ovako, s bolnom grimasom na licu, u ispovesti za Alo! govori Klarisa Sokola (30), supruga Čabe Sokola (31), koji je u nedelju oko 19 časova tragično nastradao usled strujnog udara u Gornjem Bregu kod Sente, kada je zamahnuo štapom za pecanje i njime zakačio električne kablove.

Ovaj nesrećni događaj zavio je u crno porodicu Sokola. Supruga poginulog pecaroša jedva je smogla snage da govori o njegovoj smrti.

- Pored kanala su bili moj muž, njegov otac i moj šestogodiš­nji sin David. Kada je Čaba štapom za pecanje dotakao kablove, njegov otac je pokušao da ga reanimira, a ja sam odmah pozvala Hitnu pomoć. Lekari su uspeli da ga vrate u život i održavali su ga u svesnom stanju dok smo putovali ka Opštoj bolnici u Senti. Napon na dalekovodu je toliko visok da su lekari rekli da, ako preživi, neće moći normalno da funkcioniš­e priča kroz suze Klarisa.

Kada je uspela ponovo da smogne snage za razgovor, rekla nam je da su često porodično odlazili na kanal jer je njen muž obožavao da peca. - Kada nisam imala volje da idem, rekao bi samo da je to okej. Poslednji put nisam mogla da odbijem, pa smo otišli zajedno.

Nažalost, desila se tragedija.

Bio je to trenutak nepažnje.

Sve je video i naš sin, bilo je užasno - kaže nam ožalošćena supruga.

Čaba se bavio ugradnjom

PVC stolarije, a prema rečima njegove supruge, bio je svestran. Kao pasioniran­i ljubitelj papagaja, u kući je držao primerke retkih vrsta ove ptice.

Komšije porodice Sokola kažu da je Čaba bio dobar i human čovek i da je pomagao u sakupljanj­u novca za lečenje bolesne dece.

- Svima smo pomagali, kad god je bilo prilike. Skupljali smo novac za lečenje mališana i Čaba je sve organizova­o kažu komšije. Čaba Sokola biće sahranjen danas u 15 časova na groblju u Gornjem Bregu. M. O.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia