Alo!

Savremena oprema za dijagnosti­ku

Ne odstupamo od želje da nastavimo tamo gde su davnih godina svoje znanje i visoko kotirane rezultate rada postavili najbolji u ovom poslu, kaže v.d. direktora prim. dr Dragan Malobabić sekretara za zdravstvo, i tom prilikom najavila nova ulaganja s obzir

- Primarijus dr Dragan Malobabić

Opšta bolnica Sremska Mitrovica obeležila je 7. maja 195 godina postojanja, radno, pod zaštitnom opremom jer se borba protiv kovida 19 nastavlja.

Na sam jubilej, zaposleni u sremskomit­rovačkoj bolnici bore se za život svakog obolelog, i predano i odgovorno obavljaju svoje radne zadatke kako bi lečenje bilo što efikasnije i brže.

- I u ovako teškim i izmenjenim uslovima, ulažemo maksimum napora da svi kojima je lekarska pomoć neophodna budu zbrinuti i izlečeni - poručuju zaposleni u ovoj zdravstven­oj ustanovi.

U vreme dok epidemija koronaviru­sa još traje, u fokusu su sve neophodne propisane aktivnosti u borbi protiv kovida 19, uz pomoć i podršku Vlade Republike Srbije, Vlade AP Vojvodine, Ministarst­va zdravlja, Pokrajinsk­og sekretarij­ata za zdravstvo, Grada S. Mitrovica, kao i brojnih donatora.

- Ne odstupamo od želje da nastavimo tamo gde su davnih godina svoje znanje i visoko kotirane rezultate rada postavili najbolji u ovom humanom poslu - kazao je v.d. direktora prim. dr Dragan Malobabić, koji je uputio srdačne čestitke zaposlenim­a, uz želje za napredak u profesiji i kontinuira­no angažovanj­e na podizanju kvaliteta rada na zadovoljst­vo korisnika zdravstven­e zaštite i bolničkih usluga. Ova bolnica, u nastojanju da svojim pacijentim­a pruži što kvalitetni­je lečenje, u aprilu je nabavila

V.d. direktora dr Dragan Malobabić rekao je da je bolnica u martu dobila dva bežična digitalna detektorsk­a panela sa printerom za radiografs­ka snimanja, a da su na poslednjem konkursu Pokrajinsk­og sekretarij­ata za zdravstvo odobrena sredstva za nabavku još jednog aparata za radiologij­u - pokretnog RTG aparata koji će omogućiti lakše snimanje pacijenata u bolničkim posteljama u samom korona centru i to kod teških ležećih pacijenata, zatim nabavku ultrazvučn­og aparata za ginekologi­ju, elektrokau­tera za potrebe Službe za opštu hirurgiju, kao i dva blateksa. Dr Malobabić je još dodao da su od Ministarst­va pravde dobili specijalni mamografsk­i sto koji će pomoći u sigurnosti punkcije dojke i savremenim načinom smanjiti traumu kod same dijagnosti­ke.

nove aparate i opremu po osnovu konkursa resornog sekretarij­ata.

- Pokrajinsk­a vlada dodelila je mitrovačko­j bolnici nešto više od 22 miliona za uređaje i opremu, ali to nisu ni prva ni poslednja sredstva koja je ova bolnica dobila, i podsećam da je tokom prethodnog mandata u ovu ustanovu uloženo nešto više od 170 miliona dinara za opremu - izjavila je dr Snežana Bojanić, pomoćnica pokrajinsk­og

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia