Alo!

MARINA, ĆUTALA SI ČETIRI MESECA!

-

Čini se da je emisija Marine Rajević Savić „Dok anđeli spavaju“posvećena Miki Aleksiću, optuženom za silovanje i nedozvolje­ne polne radnje nad polaznicam­a njegovog studija glume, a u kojoj je gošća bila njegova supruga Biljana Mašić, о čemu je Alo! juče pisao, nije baš prošla onako kako je autorka zamišljala i očekivala.

Iako Jutjub kanal na kojem je objavljena ima 112 hiljada pratilaca, emisiju je za tri dana uprkos još uvek gorućoj temi pogledalo nešto više od 17 hiljada ljudi. Brojevi lajkova i dislajkova su skoro ujednačeni i menjaju se iz sata u sat, a u trenutku dok ovo pišemo 386 ljudi se slaže sa Marinom i njenom gošćom, dok 331 osoba osuđuje snimanje i prikazivan­je ovakvog sadržaja. Kako su Savići i Aleksići godinama unazad kućni prijatelji, ne čudi što je profesorka Mašić Aleksić rešila da se prvi put u medijima pojavi baš kod nje. Posebno je interesant­no da se u emisiji nije govorilo o razlozima zbog kojih je nekada cenjeni pedagog završio u pritvoru, već je akcenat stavljen na metode rada koje su se promovisal­e i poštovale u ovoj školi glume, koja je zbog aktuelnog slučaja trenutno zatvorena. - Marina nije imala ideju da u emisiji govori o silovanju, već samo da pokuša da skine ljagu sa škole u kojoj su mnoge generacije uživale - rekao je za Alo! izvor blizak autorki. Ova činjenica objašnjava zašto je tokom emisije držana samo jedna i to pozitivna strana priče, kao i to da su gosti bili javne ličnosti i učenici koji su o Aleksiću imali samo reči hvale. Komentari onih koji su imali vremena da pogledaju hvalospevn­u emisiju u trajanju od dva sata i 20 minuta nisu izostali. „Svakome ko je gledao staru emisiju ’Dok anđeli spavaju’ o Miki Aleksiću moralo je da bude jasno da sa čovekom nešto opasno nije u redu. Ono iživljavan­je, vređanje, mučenje... Trebalo je odavno da se upali alarm i roditeljim­a i institucij­ama - jedan je od komentara.

Neko se posebno osvrnuo na poriv autorke da snimi ovakvu emisiju pa je kratko poručio: „Psihopate, tužno da tužnije ne može biti, šta se brani i opravdava?! Nije ga prijavila samo jedna devojka već njih 19!“. Na konstataci­ju profesorke

Mašić da o ovoj temi u medijima nije moglo da se adekvatno komentariš­e, jedan gledalac je podsetio da nije bilo baš tako. „Nije tačno da joj mediji nisu dozvoljava­li da kaže išta. Kad god bi je pitali, odgovor je bio: ’Nemam komentar, ne želim da govorim o ovoj temi’. Žena se probudila posle 4 meseca...“

Autorki emisije koja je imala potrebu da kreira ovakav sadržaj možemo da poručimo da je lepo i profesiona­lno što ne briše negativne komentare ispod svoje emisije na Jutjubu. Kada već nema druge strane priče, bar da postoji drugo mišljenje onih koji prate celu situaciju puna četiri meseca.

 ??  ??
 ??  ?? Biljana Mašić Aleksić
Biljana Mašić Aleksić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia