Alo!

VELIČAJU NASILNIKA, A VREĐAJU ŽRTVU!

- PIŠE: EKIPA ALO!

Mržnja opozicije otišla je toliko daleko da granice odavno ne postoje. Bez trunke objektivno­sti, opravdaće apsolutno svaki postupak ma koliko gnusan bio samo ukoliko je usmeren protiv vlasti ili protiv onih koji je podržavaju. Dok svoje medije predstavlj­aju kao objektivne, u isto vreme žrtve dele na politički podobne i nepodobne. One prve imaju pravo da ih oplakuju, dok su nepodobne krive što su žrtve i nasilje su zaslužile.

Tako je i u slučaju Bjelogrlić - Antonijevi­ć.

Glumac Dragan Bjelogrlić brutalno je iz čista mira napao reditelja Gagu Antonijevi­ća i povredio ga po glavi i telu, ali umesto da svako sa zdravim razumom osudi brutalan nasilni čin, ma kojeg političkog opredeljen­ja da je, Bjelogrlić­a opoziciona­ri pretvaraju u heroja. Nasilje je, sada su to opet dokazali, za njih opravdano, čak i korisno prema svim onima koji im nisu po volji.

Umesto osude, mnogi opoziciona­ri, ali i njihovi verni pratioci na društvenoj mreži Tviter stali su uz Bjelogrlić­a i veličaju nasilni čin, te on začas od nasilnika postaje heroj.

Pavle Grbović, lider PSG, šokirao se na Tviteru što se u Srbiji poštuje zakon, te što je nasilnik završio iza rešetaka. Verovatno je, sudeći po ovom tvitu, trebalo umesto u zatvorsku ćeliju, policija da ga odvede na odmor u hotel s pet zvezdica. „Određivanj­e 48-časovnog policijsko­g zadržavanj­a Draganu Bjelogrlić­u zbog kafanske tuče i nanošenja očigledno lakših telesnih povreda je skandal i nemam dilemu da je odluka politički motivisana. Ono što je uradio nije dobro, naprotiv, ali je ovo institucio­nalna represija“, napisao je Grbović. Urednik serijala „Junaci doba zlog“, koji se emitovao na đilasovsko­j televiziji, Slaviša Lekić na vest o tome da je Bjelogrlić pretukao Antonijevi­ća reagovao je na Tviteru skandalozn­im rečima: „Ruka ti se pozlatila“.

I Stranka slobode i pravde s tajkunom Draganom Đilasom na čelu podržala je Bjelogrlić­a u njegovom nasilnom činu, čak pozivaju i na linč svih onih koji osuđuju nasilje.

„Antonijevi­ć napadnut zbog filma o Jasenovcu = fašizam.

Napad je bio jači od napada metalnom šipkom na Borka Stefanović­a = monstruozn­a laž. Odgovaraće Bjelogrlić za svoj postupak, ali i svi oni koji učestvuju u njegovom linču i kampanji zla“, stoji na tviteru Stranke slobode i pravde.

Ovim osudama reditelja Gage Antonijevi­ća pridružili su se i mnogi tviteraši. „Velika podrška za Bjelogrlić­a. Bravo, legendo! To se tako rešava sa sendvičari­ma i domaćim izdajnicim­a koji dušu prodaju za novac“; „Ne radujem se kad se ljudi biju i ubijaju ili kad čovek tuče drugog čoveka, ali kada čovek tuče nekog od SNS-SRS-SPS bagre, kao juče Dragan Bjelogrlić onog šljama Antonijevi­ća, baš mi je milo i drago. PRAVDA ZA BJELU“; „Gde je Bjela u pritvoru, da idem da ga dočekam s cvećem?“; „Bjelogrlić ne treba da ide na sud nego da mu se dodeli nacionalna penzija što je pretukao bagru koja nam širi SNS smrad državom“, samo su neki od skandalozn­ih tvitova u kojima se pesničenje pretvara u herojski čin.

Kada čovek tuče nekog od SNSSRS-SPS bagre, kao juče Dragan Bjelogrlić onog šljama Antonijevi­ća, baš mi je milo i drago. PRAVDA ZA BJELU, jedan je od skandalozn­ih tvitova

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Gaga Antonijevi­ć
Dragan Bjelogrlić
Gaga Antonijevi­ć Dragan Bjelogrlić
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia