Alo!

DONESITE MI GLAVU DEBELOG!

Policija traga za Jovanom Vukotićem jer je u januaru svom saradniku Janku Vukadinovi­ću naredio da okupi ekipu za likvidacij­u Veljka Belivuka na aerodromu u Tivtu dok on čeka u redu za karte

-

PIŠE: EKIPA ALO!

Poruke iz kriptovani­h mobilnih telefona, koje su članovi škaljarsko­g klana koristili pri planiranju ubistva Veljka Belivuka 22. januara na aerodromu u Tivtu, navodno su otkrile da je vođa „škaljaraca“Jovan Vukotić naredio saradniku Janku Vukadinovi­ću da okupi ekipu koja će počiniti zločin!

Za Vukotićem je, podsetimo, raspisana poternica jer je napustio Crnu Goru pre više od 20 dana. Navodno, on je imao dojavu iz policije da se priprema njegovo hapšenje.

Pre tri dana obavljen je pretres njegovih stanova u Kotoru, Podgorici i na Cetinju,

ali istražitel­ji nisu pronašli ništa što bi im bilo od koristi.

Kako je ranije otkrio svedok-saradnik Kamenko Kuč, inače član škaljarsko­g klana, on je 22. januara trebalo da bude direktan izvšilac ubistva Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su dan pre toga navodno bili gosti šefa „kavčana“Radoja Zvicera.

Kuč je pred policijom objasnio kako mu je nadređeni Janko Vukadinovi­ć dao instrukcij­e za ubistvo na aerodromu, i to dok Beograđani čekaju u redu za čekiranje karata.

„Ti lagano, ka’ da nije tvoj posao, na pet do šest metara, pa onda u dva skoka mu priđeš, metak u glavu i puni sprint na auto, pun gas! Tu niko neće imati vremena od trenutka pucanja dok istrčiš napolje da potegne pištolj. Obavezno pancir obuci, pa i njega zapali“, navodno piše u poruci koju je Vukadinovi­ć poslao saradniku.

Međutim, dosad se nije pominjalo ime mozga čitave operacije - Jovana Vukotića. Navodno, šifrovane poruke su otkrile da je i on učestvovao u planiranju likvidacij­e. Kako Alo! saznaje, vođa „škaljaraca“je u jednoj poruci napisao: „Donesite mi glavu debelog!“- Vukotić navodno nije pomenuo Marka Miljkovića, zbog čega su njegovi saradnici smatrali da to ubistvo nije obavezno - navodi izvor. Ipak, inspektori tadašnjeg Sektora za borbu protiv organizova­nog kriminala sprečili su zločin i uhapsili osumnjičen­e. Početkom jula podignuta je optužnica protiv Janka Vukadinovi­ća, Mila Jovanovića, Radovana Stanišića, Almire Mujahodžić, Momčila Milića i Dušana Ivanovića. U optužnici se navodi i da je Vukadinovi­ć Kamenku Kuču rekao da je „ubistvo neprijatel­ja na aerodromu opasan posao“, ali da „neće zaboraviti na njega i njegovu familiju ako ga uhapse“. Zaštićeni svedok je otkrio i da je za ubistvo Belivuka ponuđeno 700.000 evra, dok je za Miljkovića obećano 300.000 evra. Međutim, likvidacij­a Veljine desne ruke navodno nije bila obavezna.

Vukotić navodno nije pomenuo Marka Miljkovića, zbog čega su njegovi saradnici smatrali da to ubistvo nije obavezno IZVOR

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia