Alo!

PARAOLIMPI­JSKE IGRE: 15 KOVID POZITIVNIH

-

Novak Đoković pre nekoliko dana stigao je u Njujork, gde se priprema za US Open, poslednji grend slem sezone, koji počinje 30. avgusta.

Novak će ove godine imati veliki motiv da u Njujorku ispiše nove teniske stranice. Najbolji teniser planete ima priliku da osvoji sva četiri grend slema u istoj godini, i postane prvi koji je to učinio posle legendarno­g Roda Lejvera, 1969. godine.

Kristijano Ronaldo traži priliku da napusti Juventus. Njegov menadžer Horhe Mendeš traži klub koji bi platio obeštećenj­e od 25 miliona evra i platu za 36-godišnjeg Portugalca.

Ronaldu sledećeg leta ističe ugovor, a Juventus želi da ga proda kako bi uštedeo na njegovoj nedeljnoj plati od nešto više od pola miliona evra. „Skaj Italija“je preneo da Mančester siti želi da dovede Ronalda kao slobodnog igrača i ponudio bi mu dvogodišnj­i ugovor uz platu od 15 miliona evra po sezoni. Međutim, Juventus želi najmanje 25 miliona evra za transfer.

Imao sam mnogo odmora, baš dosta za tenisera, tri i po nedelje od poslednjeg meča. - Sjajno leto je iza mene, dosta me je iscrpelo, ali ne mogu da se žalim. Imam najbolju sezonu što se tiče grend slemova i nadam se da to mogu da krunišem još jednim trijumfom - poručio je najbolji srpski sportista svih

Siti je ovog leta doveo Džeka Griliša iz Aston Vile za rekordan transfer britanskog fudbala od 100 miliona funti i gotovo sigurno neće dovoditi još nekog igrača u letnjem prelaznom roku. Kako se navodi, Juventus bi u sklopu dogovora želeo da dovede Gabrijela Žezusa, ali Siti ne želi da proda brazilskog fudbalera. Portugalca su ovog leta dovodili u vezu i sa Pari sen Žermenom, Real Madridom i Mančester junajtedom. vremena.

Ðoković je poslednji meč odigrao na Olimpijski­m igrama u Tokiju krajem jula, kada je u meču za bronzano odličje poražen od Španca Pabla Karenja Buste.

On je u 2021. osvojio već Australija­n open, Rolan Garos i Vilmbldon.

Na Paraolimpi­jskim igrama u Tokiju prijavljen­a su još tri nova slučaja kovid pozitivnih. Osoba koja je povezana sa Igrama, ali nije sportista, hospitaliz­ovana je zbog koronaviru­sa, i to je prvi takav slučaj na tom događaju. Osim hospitaliz­ovane osobe još dva paraolimpi­jca su pozitivna na kovid. Na paraolimpi­jskim igrama ukupno je 15 osoba obolelo od korona virusa - 10 lica koje rade po ugovorima na raznim poslovima, tri osobe su povezane sa Igrama, kao i dva takmičara.

Novak ima tri pehara US Opena 2011, 2015. i 2018. godine

Nakon Serene Vilijams, još dve američke teniserke otkazale su nastup na ovogodišnj­em US Openu, koji startuje 30. avgusta u Njujorku. Venus Vilijams neće igrati zbog povrede noge, dok je Sofija Kenin pozitivna na koronaviru­s.

Venus Vilijams je dvostruka šampionka grend slema u Njujorku, dok je Sofija Kenin trenutno na petom mestu WTA liste.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia