Alo!

MILO ŽELI DA P KRV NA CETIN

Ðukanović je ovaj svečani čin prepoznao kao dobru priliku da sve ispolitizu­je i iskoristi za sebe, poručuje Andrija Mandić Gori pred ustoličenj­e mitropolit­a Joanikija, on je ocenio da je Ðukanović ovaj svečani čin, koji je unutrašnja stvar crkve, prepozn

- PIŠE: D. RAMADANI

PRIZNAO JE DA ON STOJI IZA ORGANIZACI­JE SVIH KOMITSKIH PROTESTA, PA SAMIM TIM I PROTESTA POVODOM USTOLIČENJ­A VLADISLAV DAJKOVIĆ

Biću na Cetinju, ako ne promene mesto ustoličenj­a, poručio je predsednik Crne Gore Milo Ðukanović i tim rečima tenzije u vezi s rukopolože­njem mitropolit­a Joanikije dodatno pojačao do nivoa da se sada postavlja pitanje da li će se toga dana desiti sukobi u Crnoj Gori.

Prema rečima tamošnjih političara, Đukanoviće­va najava je pokazala da upravo on stoji iza grupa koje su protiv Srpske pravoslavn­e crkve te da je, da bi spasao sopstveno propadanje, spreman da Crnu Goru uvede u sukobe.

Vladislav Dajković, politički aktivista iz Crne Gore, poručuje za Alo! da je problem u novoj vlasti koja nema petlju da uhapsi Mila. - Đukanović je ovom izjavom konačno priznao da on stoji iza organizaci­je svih komitskih protesta, pa samim tim i protesta povodom ustoličenj­a mitropolit­a na Cetinju. Ipak, nije problem u njemu, već u ljudima iz nove vlasti koji nemaju petlju da krenu u proces skidanja imuniteta i hapšenja Mila Đukanovića zbog podrivanja ustavnog poretka i nasilnog rušenja vlasti. Pitanje za Zdravka i Dritana: Šta čekate? - poručio je Dajković.

Najavom da će 5. septembra doći na Cetinje ako tamo bude ustoličenj­e mitropolit­a Joanikija, Milo Ðukanović je potvrdio ono što Demokratsk­i front govori prethodnih meseci, a to je da iza akcija tzv. komita i ekstremist­ičkih grupa protiv SPC u Crnoj Gori stoji lično Milo Ðukanović, izjavio je jedan od lidera DF-A Andrija Mandić.

Prema njegovim rečima, normalna je odluka da se ustoličenj­e obavi u Cetinjskom manastiru, gde se ustoličio 41 mitropolit.

- Manastir je vlasništvo Mitropolij­e crnogorsko-primor

ske, kao što je i čitavo Cetinjsko polje još od vremena Ivana Crnojevića vlasništvo Mitropolij­e crnogorsko-primorske. Sada neko ko je podstanar na tom zemljištu, ko je došao na tuđe, želi da domaćina iseli iz njegove kuće i da se on useli na mesto koje mu ne pripada - rekao je Mandić.

Odgovaraju­ći na pitanju zašto su ovolike tenzije u Crnoj je, međutim, da u crnogorsko­j policiji postoji paralelni lanac komandovan­ja

- Da li će u jednom momentu paralelni lanac komandovan­ja, na čijem je čelu Milo Ðukanović, a izvođač radova Veselin Veljović, uticati na policiju da ne ispuni ustavne i zakonske obaveze, to tek treba da vidimo - rekao je Mandić.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia