Alo!

Nekad se ni s bratom ne slažeš

Mislio sam da je veoma važno legalizova­ti narkotike u Albaniji, posebno one koji se sade, kao kanabis, poručuje terorista - Mislio sam da je veoma važno legalizova­ti narkotike u

-

PIŠE: EKIPA ALO!

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj pozvao je premijera Albanije Edija Ramu da donese zakon za legalizaci­ju kanabisa, preneo je Lajmi. Haradinaj smatra da je kanabis jedan od problema Albanije, a rešenje je, po njemu, - legalizaci­ja.

Albaniji, posebno one koji se sade, kao kanabis. Za to je potrebna hrabrost. Legalizujt­e. Napravite zakon za njihovo uzgajanje. Severna Makedonija je to učinila, koriste je za lekove. I drugi su to učinili. Hajde da uklonimo nas Albance sa njihove mape na kojoj smo zemlja narkotika. Zakon, transparen­tnost, budžet. Možda bismo očistili svoje ime kao Albanci - rekao je Haradinaj u intervjuu za ABC.

Pojašnjava­jući svoj stav, Haradinaj je dodao:

- Ne kažem posadite kanabis kao pasulj, već bi trebalo da postoji pokriće, određeni privredni sektor u skladu sa zakonom.

Podsetimo, kanabis iz Albanije preko Kosova i Metohije putuje u zemlje Evropske unije i Tursku, a iz te zemlje opet preko Kosova u Zapadnu Evropu prenosi se heroin, navodi se u izveštaju mreže Globalna inicijativ­a protiv međunarodn­og organizova­nog kriminala, objavljeno­m početkom maja ove godine.

Iz Albanije droga prolazi do Kukeša ili Prizrena, prema Uroševcu

i Gnjilanu na KIM da bi prešla u centralnu Srbiju. Još jedan važan put droge je Peć - Rožaje prema Novom

Govoreći o odnosima s Edijem Ramom, Haradinaj je naveo da je on „njegov brat i da će to uvek biti“, ali da čak postoje slučajevi kada se ne slažete ni s bratom. Kako je naveo, ni Kosovo ni Albanija neće postati draži Merkelovoj ili Makronu ako bacaju kamenje na nekoga u regionu.

Pazaru - tvrde autori izveštaja.

- Mnoga žarišta zločina su pogranični regioni između zemalja, gde se odvija niz kriminalni­h aktivnosti, ali tamo je, pored kanabisa, malo zaplene droge ili hapšenja važnih kriminalac­a, što navodi na ideju da postoji zaštitni kišobran, koji donosi koristi i održava status kvo - navodi se u izveštaju.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia