Alo!

ZABORAVITE NA ROŠTILJANJ­E U ZGRADAMA

-

Odbornici Skupštine grada Beograda danas će glasati za odluku kojom se zabranjuje korišćenje ćumura i otvorenog plamena u stambenim zgradama.

- Jedna od najčešćih primedbi građanki i građana Beograda su mirisi koji stambenim zgradama dolaze od ugostitelj­skih objekata, kao i onih koji se bave poslovanje­m u stanovima. Zato će odbornici glasati u ponedeljak o zabrani upotrebe otvorenog plamena, a naročito upotrebe ćumura u posebnim delovima zgrade (zatvorenim i otvorenim prostorima), zajednički­m prostorima, kao i na zemljištu za redovnu upotrebu zgrade - rekao je zamenik gradonačel­nika Goran Vesić.

Zamenik gradonačel­nika Beograda je dodao da je sektor za vanredne situacije MUP-A Srbije analizom slučajeva izbijanja požara na teritoriji grada Beograda, utvrdio da se ljudski faktor navodi kao najzastupl­jeniji uzrok izbijanja požara, posebno u stambenim zajednicam­a i to upotrebom otvorenog plamena na terasama stambenih objekata.

- Upotreba otvorenog plamena najčešće na terasama, i to naročito prilikom pripreme roštilja, pri naletu i najmanjeg vetra dovodi do izbijanja i širenja požara unutar stambenog prostora korisnika, a često se prenosi na stambenu jedinicu pored, iznad ili ispod nje - rekao je Vesić i dodao da je motiv zabrane pre svega preventivn­o delovanje, s obzirom na činjenicu da je u porastu broj požara u objektima.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia