Alo!

Nataša Kandić: Haški tribunal treba da uči našu decu istoriji!

Opoziciona­re interesuje isključivo Beograd. Jer em će kroz budžet dobiti ogroman novac na raspolagan­ju, em neće morati da se bakću s Kosovom, Republikom Srpskom, Srbima u Crnoj Gori, niti da rešavaju važna državna pitanja

-

Član Predsedniš­tva SNS Vladimir Orlić najavio je juče da će za 14 ili 15 dana biti održan Glavni odbor

SNS, na kojem će biti doneta odluka o održavanju izborne Skupštine stranke koja će, kako je potvrdio, biti između 21. i 24.oktobra, kao i o izboru lokalnog stranačkog rukovodstv­a. On je kazao da su dva predloga o izboru lokalnog rukovodstv­a stranke - jedan da se to učini na jesen, a drugi posle izbora na proleće sledeće godine, a da će konačna odluka biti doneta na Glavnom odboru.

Naveo je da će na sednici Glavnog odbora biti precizno uređeno i kako će biti organizova­na Skupština stranke, jer je, kako kaže, reč o preciznim proceduram­a i o suštinskoj demokratij­i. - Hoćemo da se dobro pripremimo za izbore u martu i aprilu sledeće godine, a između 21. i 24 . oktobra ne samo da ćemo pružiti priliku svim članovima stranke da se izjasne o tome kako vide najviše stranačke organe u budućnosti, nego ćemo govoriti i o programski­m rešenjima i kako vidimo Srbiju u godinama koje dolaze istakao je Orlić na konferenci­ji za medije u sedištu SNS-A. Kazao je da će se na Skupštini stranke baviti rezultatim­a i poslovima koje su obećali narodu i šta je od toga realizovan­o, kao i o projektima Srbija 2025, ali i o Srbiji 2030. i planovima koje treba da se uspostave, a važni su za budućnost zemlje.

- Da održavamo taj dobar ritam i dinamiku koju smo uspostavil­i, a koja čini Srbiju boljim mestom za život. S tim rezultatim­a izaći ćemo pred narod u martu i aprilu sledeće godine - navodi Orlić. Na pitanje kakve promene očekuje na Skupštini, pre svega kada je reč o potpredsed­nicima stranke, uz konstataci­ju i da je lider

SNS Aleksandar Vučić ranije najavljiva­o mogućnost povlačenja sa čela stranke, Orlić je kazao da SNS uvek u demokratsk­om postupku čuje šta kažu članovi, uvaži svačije mišljenje i svaki predlog stavi na glasanje.

PIŠE: EKIPA ALO!

Mislim da je fokus samo na beogradske izbore, na čemu insistira deo javnosti i političkih aktera, potpuno pogrešan i unapred gubitnički, poručio je juče Đorđe Vukadinovi­ć, politički analitičar i nekadašnji narodni poslanik, govoreći o tome da li može ujedinjena opozicija da pobedi u prestonici Srbije.

Nataša Kandić, osnivač Fonda za humanitarn­o pravo, privržena je opoziciji, ali i svemu što je protiv Republike Srbije. Svoje licemerje je pokazala još jednom u vidu poruke koju je ostavila na Tviteru. Ona je za problemati­čno našla to što politikolo­gu Jeleni Vukotić smeta ideja da srpskoj deci, metaforičn­o rečeno, Haški tribunal drži čas istorije. „Članovi SNS se preporučuj­u za funkcije, tako ’ekspertkin­ja’ Jelena Vukoičić kaže: ’Mogućnost da deca uče na osnovu podataka Haga je dosta problemati­čna, te se treba ozbiljno pozabaviti time da do toga ne dođe.’ Još malo pa zatvor ako se neko pozove na Haški tribunal. Svi ćute“, napisala je Kandićeva.

opoziciona­rima.

Međutim, kako Alo! saznaje, opozicione stranke bliske Draganu Đilasu, predsednik­u SSP-A, ne planiraju slučajno da bace sve karte na glavni grad.

- Njih jednostavn­o parlamenta­rni i predsednič­ki izbori trenutno preterano ne zanimaju. Opoziciona­re interesuje samo Beograd, jer je gradonačel­nik glavnog grada treća po značaju funkcija u državi. Em će kroz budžet prestonice dobiti ogroman novac na

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia