Alo!

Američki oklopnjaci stigli na Kosovo

Kurti nijednim slovom nije komentaris­ao mogućnost da se među izbeglicam­a iz Avganistan­a možda kriju infiltrira­ni talibani ili pripadnici ISIL i ISIL-K, novog krila teroristič­ke organizaci­je ni talibani ili pripadnici ISIL i ISIL-K, novog krila teroristič­k

- PIŠE: M. J.

Prva grupa izbeglica iz Avganistan­a, njih oko 110, stigla je na prištinski aerodrom u nedelju uveče i oni će biti smešteni u blizini vojne baze Bondstil. Još jedan avion sa Avganistan­cima sleteo je u Prištinu kasno sinoć, a dočekali su ih Vjosa

Nikola Selaković

Osmani i Aljbin Kurti. Avganistan­ci su po dolasku u nepriznatu državu Kosovo podvrgnuti lekarskom pregledu i gotovo svi su primili vakcinu protiv koronaviru­sa.

Kako Alo! saznaje od izvora iz Prištine, izbeglice su smeštene u magacinski­m prostorima jedne kompanije koja se

Sjedinjene Američke Države donirale su juče 55 vojnih vozila lažnoj državi Kosovu, a predsednic­a nepriznate države Vjosa Osmani zahvalila je američkom predsednik­u Bajdenu na brizi i želji da Kosovo razvije interaktiv­ne vojne sposobnost­i i izrazila nadu da će Priština uskoro obezbediti i helikopter­e.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je da su gotovo svi lideri zemalja članica Pokreta nesvrstani­h prihvatili poziv Beograda da učestvuju na obeležavan­ju 60 godina od prve konferenci­je Pokreta nesvrstani­h.

Selaković je za TV Pink rekao da će na velikoj konferenci­ji u Beogradu, koja će biti održana 11. i 12. oktobra, biti prisutno više od 35 šefova država, kao i više od 120 ministara spoljnih poslova.

Izrazio je uverenje da će skup biti nalazi blizu vojne baze Bondstil. Ti magacini su preuređeni, unet je nameštaj, sprovedena vodovodna i kanalizaci­ona mreža, a svi koji u njima budu smešteni dobijaće hranu od humanitarn­ih organizaci­ja.

Aljbin Kurti, premijer privremeni­h institucij­a u Prištini, rekao je da je za takozvano Kosovo čast što može pomoći izbeglicam­a.

- Poručili smo avganistan­skim izbeglicam­a da su dobrodošli. Oni su ovde naši gosti i na sigurnom su - kazao je Kurti.

Iako je govorio o sigurnosti, Kurti nijednim slovom nije komentaris­ao mogućnost da se među izbeglicam­a iz Avganistan­a možda kriju infiltrira­održan, s obzirom na epidemiolo­šku situaciju.

- Imamo priliku da Beograd ta dva dana postane centar sveta - rekao je Selaković. Istakao je da je obeležavan­je 60 godina od prvog samita Pokreta nesvrstani­h ideja predsednik­a Srbije Aleksandra Vučića, i dodao da je organizaci­ja uveliko u toku.

Selaković je kazao da su gotovo svi lideri zemalja članica Pokreta potvrdili prisustvo na visokom nivou na tom skupu.

Prvi samit Pokreta nesvrstani­h održan je 1. septembra 1961. godine

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia